Dizi severlerin Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlayacak? sorusu cevap buldu. TRT1'in yeni ve iddialı yapımı Alparslan Büyük Selçuklu oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. Alparslan Büyük Selçuklu yayın hayatına yakın zamanda başlıyor. Ekranların yeni dizisi Alparslan Büyük Selçuklu'nun 1. bölüm fragmanı resmen yayınlandı. 

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

TRT 1'in yeni dizisi olan Alparslan Büyük Selçuklu dizisi 8 Kasım’da resmen yayın hayatına başlayacak. Yayınlanan Alparslan Büyük Selçuklu fragmanında Akça ve Alparslan’ın karşılaştığı sahne ve savaş sahneleri yer aldı.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU YENİ BÖLÜM FRAGMANI İZLE

 

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU KONUSU VE OYUNCULARI KİMLER?

Dizinin başrollerinde Barış Arduç, Korel Cezayirli, Gizem Karaca, Fahriye Evcen, Mehmet Özgür, Erdinç Gülener, Barış Bağcı gibi oyuncular yer almaktadır. Alparslan Büyük Selçuklu, Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun devlet yapısını, siyasi olaylarını, savaşlarını ve Sultan Alparslan'ın hayatını ele almaktadır.

Alparslan Büyük Selçuklu

DİZİNİN HAZIRLIK AŞAMASI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

2020-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Uyanış: Büyük Selçuklu adlı dizi, 34. bölümü ile sezon finali yaptıktan sonra dizide yer alan tüm oyuncularla bilinmeyen nedenlerden ötürü yollar ayrıldı (Mehmet Özgür hariç)

Ardından dizinin yapımcısı Emre Konuk, gelecek sezonda yepyeni oyuncular ve yepyeni bir hikayeyle ekranlara çıkacaklarını söyledi. Sultan Melikşah döneminin anlatıldığı yıldan yaklaşık 25 yıl geriye, yani babası Sultan Alparslan'ın hayat hikayesine gidilecek. Bu yeni projeye dahil olan ilk oyuncu Barış Arduç oldu. Barış Arduç'un Alparslan rolüne hayat vereceği söylendi.

Daha sonra projeyle anlaşılan diğer oyuncularla birlikte dizinin oyuncu kadrosu; Kazakistan'dan gelen Ulusal Aksiyon Şirketi tarafından (Nomad Stunts, Ottoman Stunts) özel olarak ata binme, ok atma ve kılıç kullanma eğitimleri aldılar.

Editör: Haber Merkezi