TRT 1'in en çok izlenen yapımlarından biri olan Alparslan Büyük Selçuklu'da heyecan dorukta. Projede Süleyman karakteri izleyiciler tarafından merak edilen isimler arasında yer alıyor. Süleyman bey, Çağrı Bey'in diğer oğludur. Peki Alparslan Büyük Selçuklu Süleyman kim? Süleyman'ı oynayan Korel Cezayirli kimdir, nereli? İşte detaylar...

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU SÜLEYMAN KİMDİR?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisi, ekranlara bomba gibi bir giriş yaptı. Uyanış Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğinde yapılan dizinin başrollerinde Barış Arduç ve Fahriye Evcen yer alıyor. Alparslan Büyük Selçuklu Süleyman karakteri ise Muhammed Alparslan'ın kardeşi olarak dizide yer alıyor.

Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucularından Horasan Valisi Çağrı Bey'in oğlu ve Selçuklu Sultanı Tuğrul Bey'in yeğeni olan Alp Arslan'ın kardeşinin adı Süleyman'dır.

İlk gençlik yıllarında arkadaşlarından oluşan kendi birliğiyle katıldığı Dandanakan vb. savaşlardaki başarısıyla dikkati çekti ve babasının ölümünden sonra Horasan valiliğini üstlendi.Tuğrul Bey 1063'te ölünce Selçuklu ülkesinde taht kavgaları başladı. Oğlu olmayan Tuğrul Bey, vasiyetinde Çağrı Bey'in oğullarından Süleyman'ın tahta geçmesini vasiyet etmişti. Selçuklu veziri Amid ül-Mülk bu vasiyeti yerine getirdi ve Rey kentinde Süleyman'ı sultan olarak tahta çıkardı. Ancak Çağrı Bey'in öteki oğlu Alp Arslan ve Arslan Yabgunun oğlu Kutalmış ile bazı emir ve şehzadeler Süleyman'ın sultanlığını tanımadılar.

Çağrı Bey Oğuzlar'ın Kınık boyundan Selçuklu hükümdarı Selçuk Bey'in torunu, Mikail'in oğlu, Tuğrul Bey'in ağabeyi ve Alp Arslan'ın babasıdır. Çağrı Bey'in Alp Arslan, Kavurd, Emir Yakuti, Süleyman, Behram Şah, İlyas, Osman, Hatice Arslan Hatun, Cevher Hatun ve Safiye Hatun isimli çocukları vardır.

Alparslan Büyük Selçuklu'da Süleyman'ı kim? Süleyman'ı oynayan Korel Cezayirli kimdir, nereli?

KOREL CEZAYİRLİ KİMDİR, ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Çağrı Bey'in oğlu Süleyman'ı Korel Cezayirli oynuyor.

Alparslan Büyük Selçuklu'nun Süleyman'ı Vedi Korel Cezayirli (d.1976, Ankara), Türk oyuncudur.

İlk-orta-lise eğitimini yine Ankara'da tamamladı. 1985–1994 yılları arasında sırasıyla; yüzme basketbol ve artistik buz pateni dallarında lisanslı sporcu oldu.

1994–1996 yılları arasında modern dans ve caz dans üzerine dersler aldı. 1996'da Selçuk Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nü kazandı. Öğrenciliği süresince, başta Prof. Bozkurt Kuruç, Semih Sergen, Lale Oraloğlu ve Prof. Dr. Fuat Hacyev olmak üzere birçok değerli ustadan dersler aldı.

KOREL CEZAYİRLİ HANGİ FİLMLERDE OYNADI?

Alparslan Büyük Selçuklu - 2021 (Süleyman)

Mavera - 2021 (Hâce Ahmed Yesevî)

Aşk Ağlatır - 2019 (Mert Özben)

Diriliş Ertuğrul - 2018-2019 (Sadreddin Konevî)

Dip - 2018

Dayan Yüreğim - 2017 (Taner)

Yeter - 2015 (Uras)

Yılanların Öcü - 2015

Günahkar - 2014 (Kara Sado)

Düşler ve Umutlar - 2014

Lale Devri - 2011 (Ahmet)

Karadağlar - 2010-2011 (Kadir Karadağ)

Son İstasyon - 2010 (Önder)

Maskeli Balo - 2010

Deli Deli Olma - 2009 (Metin Öğretmen)

Ayrılık - 2009 (Sidar)

Köprü - 2006-2008 (Yüzbaşı Akın Zeybek)

Kod Adı Kaos - 2007 (Semih Aladağ)

Kod Adı - 2006 (Semih Aladağ)

Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinin yapımcılığını ve senaristliğini Emre Konuk üstlenirken; yönetmen koltuğuna Sedat İnci oturuyor. "Alparslan: Büyük Selçuklu" dizisinde Barış Arduç (Alparslan) ve Fahriye Evcen'e Mehmet Özgür, Sarp Levendoğlu, Sinan Tuzcu, Korel Cezayirli (Süleyman), Gizem Karaca, Yurdaer Okur, Erdinç Gülener, Mim Kemal Öke, Olcay Kavuzlu, Rabia Soytürk, Esila Umut, Hakan Şahin, Ayşegül Ünsal, Toprak Sergen, Ogeday Girişken, Metehan Şahiner, Esra Kızıldoğan ve Onur Ayçelik gibi usta oyuncular rol alıyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi