Yönetmenliğini ve yapımcılığını Emre Konuk'un üstlendiği Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin beklenen fragmanı izleyicisi ile  buluştu. Anadolu'nun Türkleşmesinin mimarı olan Sultan Alparslan’ın hayatını konu edinen dizi TRT1 ekranlarında seyircisi buluşacak. Projenin ilk fragmanı sosyal medyada büyük bir ilgi gördü. Şimdi birçok kişi, Alparslan Büyük Selçuklu ne zaman başlıyor? sorusuna yanıt aramaya başladı.

Geçen sene “Uyanış Büyük Selçuklu” ismiyle ekranlarda fırtınalar koparan dizinin seneryosu geride doğru gitti ve Melikşah'ın babası Sultan Alparslan’ın hayatı diziye yansıtıldı.

Geçen sezona damga vuran dizinin bu sene nasıl bir performans göstereceği merak ediliyor.

Oyuncu kadrosunda Barış Arduç, Fahriye Evcen ve Mehmet Özgür gibi birçok yıldız ismi barındıran “Alparslan Büyük Selçuklu” dizisi yakında TRT 1’de ekranlarında seyircisine merha diyecek.

ALPARSLAN BÜYÜK SELÇUKLU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Seyircilerin merakla araştırdığı Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin yayın günü ve yayın tarihi hakkında bir açıklama yapılmadı. Dizi büyük olasılıkla pazartesi akşamları ekrana gelecek.

BARIŞ ARDUÇ KİMDİR?

Barış Arduç 9 Ekim 1987 tarihinde İsviçre'de dünyaya geldi. Türk dizi ve sinema oyuncusu olan Barış Arduç, İsviçre'nin Scherzingen şehrinde doğup büyüdü. Daha sonra ailesiyle beraber Türkiye'ye kesin dönüş yapan Arduç, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı.

Liseden mezun olduktan sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Spor Akademisini kazandı fakat ilk yılında okula adapte olamayınca İstanbul'a geri döndü. Aktif olarak yüzme, dalgıçlık, futbol, basketbol, hentbol gibi spor dallarıyla uğraşmasının yanı sıra Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na bağlı olarak Şile 'de 8 yıl cankurtaranlık yaptı. Daha sonra tiyatro sanatçısı Ayla Algan ile tanışıp Ekol Drama'da oyunculuk eğitimi aldı. Ardından Sadri Alışık Tiyatrosu'nda teatral eğitimine katıldı ve profesyonel oyunculuğa adım attı.

lk olarak Küçük Hanımefendi (2011), Dinle Sevgili (2011), Pis Yedili (2011) gibi dizilerde rol aldıktan sonra Benim İçin Üzülme (2012), Bugünün Saraylısı (2013-14) ve Racon: Ailem İçin (2015) gibi dizilerde rol aldı.

Kendisine şimdiki popülerliğini kazandıran Kiralık Aşk (2015) adlı dizide yer aldı. Daha sonrasında Kuzgun ve Çukur adlı dizilerde de rol aldı.

Barış Arduç kendisi gibi oyuncu olan Güpse Özay ile evlidir.

Editör: Haber Merkezi