Süper Lig'in son haftasında şampiyonluğu Beşiktaş'a kaptıran Galatasaray'da transfer çalışmaları hı kazandı. Yönetim başkanlık sürecine girerken yeni oyuncularla takım güçlendirilmeye çalışılıyor. Süper Lig ekiplerinden Göztepe'de başarılı bir performans sergileyen Alpaslan Öztürk, Galatasaray'a transfer oldu. Peki, Alparslan Öztürk kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Alparslan Öztürk'ün oynadığı mevkii ve takımlar...

Geçen sezon averaj farkıyla şampiyonluğu elinden kaçıran Galatasaray, savunmasını güçlendirmek adına Göztepe ile mukavelesi biten Alpaslan Öztürk ile anlaşmaya vardı.

alpaslanöztürk

ALPASLAN ÖZTÜRK GALATASARAY'DAN NE KADAR ALACAK?

Tesislerden ayrılmadan önce verdiği raporda yerli bir stoper takviyesi gerektiğini belirten Fatih Terim’in de istediği  Öztürk, önümüzdeki sezon Galatasaray formasını sırtına geçirecek. Sarı kırmızılılar, Alpaslan'a toplamda 18 milyon lira ödeyecek.

Spor Arena'dan Ali Naci Küçük'ün haberine göre, Galatasaray’da gerçekleştirilecek olan olağan seçimli genel kurul öncesinde sözleşmesi 31 Mayıs’ta sona erecek olan Fatih Terim, yeni yönetimin önünü açmak için raporunu sunup Florya’dan ayrılmıştı. Şu anda kağıt üstünde bir teknik direktörü olmayan sarı kırmızılı kulüp, Göztepe’de büyük bir çıkış yakalayan ve sarı kırmızılılardaki performansıyla A Milli Takım’a kadar yükselen Alpaslan Öztürk ile masaya oturdu anlaşma sağladı.

ALPASLAN ÖZTÜRK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NERELİ?

16 Temmuz 1993'te Belçika'nın Anvers kentinde doğan Alpaslan Öztürk, kariyerine Beerschot kulübünde başladı.

Daha sonrasında Birmingham City'de 2 yıl top koşturan Öztürk, Belçika'ya geri döndü ve 2013 yılında Standard Liege'ye imza attı. Belçika ve Türkiye milli takımlarının çeşitli alt takımlarında forma şansı bulan Alpaslan Öztürk, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullanmıştır. 2017'de Elazığspor'a imza atan Alpaslan Öztürk, 2018'de İzmir'in ekibi Göztepe'yle sözleşme imzalamıştır. 3 yıl burada top koşturan 27 yaşındaki stoper, sözleşmesi bittikten sonra Süper Lig devlerinden Galatasaray'la anlaşmıştır. 1.86'lık defans oyuncusunun güncel piyasa değeri ise 2.2 milyon Euro...

Editör: Haber Merkezi