Mersin ve İlçeleri Odun Dışı Orman Ürünleri Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (TORAK) tarafından Keşlitürkmenli mahallesi Ovacık alanı mevkiinde düzenlenen lavanta dikim töreninde 10 bin adet fide toprakla buluşturuldu.

Törene katılan protokol üyeleri, mahalle muhtarları ve üretcilerle birlikte fideleri toprakla buluşturan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok burada yaptığı açıklamada, “İlçemiz Silifke birçok zenginliğe sahip bir yer. İlçemizde üreticilerimizin gelirini ve üretimi artırmaya yönelik yeni projeler çiftçilerimizle buluşmaya devam ediyor. Halkımızın menfaatine yönelik bu tür projelere biz de belediye olarak gereken desteği vermeye devam ediyoruz.

Tarıma yönelik yeniliklerin ilçemizde yaşayan çiftçilerimizle buluşmasına imkan sağlayan ilçe kaymakamlığımıza, il ve ilçe tarım müdürlüğümüzün yanı sıra TORAK’a çok teşekkür ediyorum. Tarım alanında üretimi artırmak ve çiftçilerimizi yeni ürünlerle tanıştırmak adına yürütülen bu projenin uygulanması çiftçilerimizi olduğu kadar bizleri de son derece mutlu etmiştir. Bugün burada düzenlenen etkinliğe gelirken çok heyecanlandım. Biz toplum olarak üretimi duyunca ve üretince yüzümüz gülüyor. Toprakla bağımızı koparmıyoruz. Geleneksel ürünlerimizin yanında, katma değeri yüksek olan bölge halkımıza büyük faydalar sağlayacak olan lavanta bitkisinin çiftçilerimizle buluşması son derece sevindirici bir gelişmedir. Bu çalışmayı destekleyen ve burada bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Toprakla buluşan lavantalarımız ilçemiz Silifke’ye mis kokular versin ve daha da artarak devam etsin inşallah" dedi.

Keşlitürkmenli mahallesi Ocavık alanı mevkiinde Mersin ve İlçeleri Odun Dışı Orman Ürünleri Tıbbi Aromatik Bitkiler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi (TORAK) tarafından düzenlenen lavanta fidesi dikim törenine Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Emin Kurt, Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü yetkilileri, TORAK Başkanı Mahmut Ali Selvi, bazı kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar.

Editör: Haber Merkezi