Silifke’yi geleceğe eğitimle hazırlayacaklarını bildiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok konuşmasında, “Belediye olarak öğrencilerimizin başarısını artıracak çalışmalara ve projelere her zaman desteğe hazırız. Yarınımızı emanet edeceğimiz öğrencilerimizin eğitimine ışık tutacak olan Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim Merkezi ve Kütüphanemizi gençlerimizin ve öğrencilerimizin hizmetine sunduk.

Öğrencilerimiz ve gençlerimizin daha donanımlı ve daha modern eğitim araçları ile kendilerini geleceğe hazırlayacakları bu merkezimizde bulunan Mars Yüzeyi ve Robotu, Dünya Güneş Ay Modeli, Sonsuzluk Koridoru Uzay Çadırı, Denge Tüneli, Robot, Suda Dalga ile Elektrik Üretiminin de yer aldığı 50’ya yakın bilim aletini öğretmenlerimizle birlikte inceledik. Bugün ülkemiz genelinde birçok ilde dahi bulunmayan bu merkezi biz ilçemizde eğitime destek vermek amacıyla hizmete açtık.

Yarınımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin eğitilmesi, okuması, araştırması, sorgulaması, milli ve manevi değerlerimize bağlı, bilgili ve yetenekli birer birey haline gelebilmeleri için hayata geçirdiğimiz bilim merkezi ve kütüphane projemizden ilçemizde bulunan eğitim kurumlarının ve buralarda okuyan öğrencilerimizin faydalanması için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa çalışmalar yapacağız. Ben inanıyorum ki bilim merkezimizi gezen ve inceleyen öğrencilerimiz daha tasarımcı bir nesil olarak yeni modeller üreteceklerine ve bu sayede de gerçek anlamda da yerli üretimi destekleyeceklerine inanıyorum. Belediye hizmetlerimizin yanı sıra halkımıza yönelik eğitim, spor, sosyal ve kültürel alandaki projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” diyerek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ve öğretmenlerle birlikte bilim merkezi üzerine bir süre sohbet etti.

Silifke Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin ise konuşmasında, “Çocuklarımız ve gençlerimize bilim ve teknolojiyi sevdirmek ve onları geleceğe emin bir şekilde hazırlamak amacıyla Silifke Belediyemiz tarafından hizmete açılan bilim merkezimizi ilçe genelinde okullarımızda görev yapan öğretmenlerimizle birlikte inceledik.

Önümüzdeki günlerde yapacağımız bir programla ilçe merkezi ve diğer mahallelerimizde bulunan okullarımızda eğitim gören öğrencilerimizi bu merkeze getirerek geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişmelerine de katkı sunacağız. Çocuklarımıza bilimi sevdirmek ve özendirmek amacıyla öğrencilerimizi bilim merkezi ile tanıştıracağız” diyerek eğitime verdiği desteklerden dolayı Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok’a teşekkür ettiğini açıkladı.

Editör: Haber Merkezi