Artan hava sıcaklıkları nedeniyle olası olumsuzlukları önlemeyi amaçlayan Amasya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, çöp konteynerlerinin iç ve dış yüzeyini köpüklü su ile titizlikle temizleyip ardından basınçlı su ve özel solüsyonla dezenfekte ediyor. Salgınla mücadele sürecinde konteynerleri dezenfekte çalışmalarını sıklaştıran ekipler, böylece çöp konteynerlerini virüs yayma riskine karşı kontrol altına alıyor.

Temizlik İşleri Müdürlüğü’müze bağlı ekipler, vatandaşlara çöp konteynerlerinin kullanımına özen göstermeleri uyarısında bulunarak, maske ve eldiven gibi atıkların da toplum sağlığı için konteynerlere rastgele atılmaması gerektiğine dikkat çektiler.

‘HALKIMIZIN SAĞLIĞI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ’

Halkın sağlığını korumak, virüsün yayılmasının önüne geçmek ve hijyeni sağlamak adına çöp konteynerlerini köpüklü su ile yıkadıklarını belirten Belediye Başkanı Mehmet Sarı açıklamasında şunları kaydetti;

“Çöp konteynerlerinin iç ve dış yüzeyini köpüklü su ile titizlikle temizleyerek ardından basınçlı su ve özel kokulu solüsyonla dezenfekte ediyoruz. Tortu kalmayacak şekilde temizlenen konteynerler daha sonra yeniden vatandaşlarımızın hizmetine sunuluyor. Konteynerlerin temizliğinde ayrıca, doğaya zarar vermeyen mikrobiyal bakteri önleyici, kir sökücü ve koku giderici temizlik malzemeleri kullanılıyor. Böylece konteynerlerin temizliği yerinde, hızlı, ekonomik ve etkin bir biçimde sağlanırken, görüntü kirliliği, kötü koku, larva ve sinek oluşumunun da önüne geçilmiş oluyor” diye konuştu.

Ekipler ayrıca, Çöp konteynerlerinin bulunduğu alanları da özel dezenfektanlı deterjanlarla yıkıyor.

Editör: Haber Merkezi