Bir avuç insan. Ailesinden, işinden, rahatlığından fedakârlık yaparak her akşam New Jersey eyaletine bağlı Clifton şehrinin Main Avenue adresindeki Türkçe yazılan bir tabelanın asıldığı binanın ikinci katına toplanırdılar. Akşam iş çıkışı yorgun oldukları hâlde o binaya uğramadan evlerine geçmezlerdi. ‘Buraya geldiğimde dinleniyorum, buraya geldiğimde Türkiye’ye gelmiş gibi oluyorum’ fikirlerinin sık sık duyulduğu bir yerdir burası. Tabelada ise yazılan yazı, Amerika Ülkü Ocakları ibaresidir. Her gelen elinde bir ikramla odaya girer, çaylar, kahveler hazırlanır ve başlar memleket meseleleri. Yani Ocakçı için Malatya veya Kaliforniya fark etmiyor. Birinde neyse diğerinde de odur.

Amerika’da Ocak neye lazım diye imalı soranlara da cevabımız var. Amerika Ocak, Türkiye’den giden öğrencilere, işçilere ilgi gösterip, yardım ediyor. Hatta bu öğrenci ve işçimizin Ülkücü olup olmamasını sormadan yardım eder, yeter ki Türkiye’den veya Türk dünyasından gelsin ve yeter ki hain olmasın. Dil sıkıntısı yaşayanlara, ev bulmalarından tut hukuki yardım ve tavsiyelere kadar elinden gelenin fazlasını yapmaktadır. Eve ve işe ihtiyacı olanlara başta Ocak Başkanı Adil Yiğiter olmak üzere yönetimdeki bütün Ülküdaşlarımız âdeta seferber olur, iş bölüşümü yaparlar. Bunun bizzat şahidi olduğum için, gurbette yaşadığım sıkıntılarla ilgilendikleri için iyi biliyorum.

Milli ve dinî bayramlarımız da bir araya toplanarak kutlanılır. Bir avuç insan dedik ya, gel gelelim bayramlarda nasıl kalabalıklaşıyoruz. Eyalette olan Türkler toplanıp Ocağımızın programına iştirak ediyorlar. Vatandan uzak insanların bir arada bulunması ve manevi havanın oluşması için Ocak elinden geleni fazlasıyla yapmaktadır. Ramazanda iftar yemekleri vererek, bayramlar öncesi camilerimizi gönüllü temizleyerek, kar yağdığında caminin bahçesinin karlarını küreyerek oradaki ibadethanelerimizin de yardımına koşuyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mız da dâhil olmakla birçok önemli günlerimizi, milli değerlerimizi unutmamak ve unutturmamak adına yine Amerika Ocak programlar yapar, Türk çocuklarından oluşan koro ve dans ekibiyle sahne alır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğ Alparslan Türkeş’in, Elçibey’in, vatan uğrunda canını feda eden kahraman askerlerimizin ve Ülkücü şehitlerimizin vefat tarihleri asla unutulmaz, anma programları yapılır, dualar okunur. Uygur soydaşlarına destek vermek için Washington’da Çin Büyükelçiliğinin önündeki protestolara katılıyorlar. Azerbaycanlı soydaşlarını yalnız bırakmamak için BM ve Ermenistan’ın Konsolosluğu önündeki mitinglere destek veririler. Kırım’ın işgali zamanı Tatarlarla beraber dayanışma sergilediler. ‘Kızıl Elma’ dergisi bastırıp Türklerin yoğun yaşadığı bölgelere, derneklere, iş yerlerine, evlere ücretsiz dağıttılar. Her 24 Nisan yalanlarına tepki olarak Ermeni diasporasının karşısına çıkmakla yetinmez, hatta Beyaz Saray’a dönemin Amerikan Başkanı Obama’ya tarihi gerçekleri özetleyerek tepki mesajı yazdılar.

Bu hatırladıklarımın bir kısmı. Bunca iş yapıp, diaspora vazifesini üzerine alan Amerika Ülkü Ocaklarının faaliyetleri kime battı?

‘Ülkü Ocaklarının yabancı bir terör örgütü olma kriterlerini’ araştırılmasını Kongreye sunan Demokrat Vekil Dina Titus’un rahatsızlığının kaynağı nedir? Türkiye karşıtı olmasıyla tanınan Titus, Amerika’daki Ermeni diasporası ile beraber hareket etmekte, sözde soykırım iddialarını savunmaktadır. Titus hatta Kongreye bağlı bir kütüphanenin adını «Ermeni soykırımı” olarak değiştirmek için dilekçe başlatmış. Azerbaycan’ın kendi topraklarını işgalden kurtarma operasyonu zamanı Titus, Ermenistan lehinde açıklamalar yaparak operasyonların durdurulması yönünde ABD Dışişleri Bakanı’na çağrıda bulunmuş. Bu girişimlere imza atan bir şahsın Ülkü Ocaklarını ‘terör’ gibi algılamasına da şaşırılmamalıdır. Ermenilerle beraber bu işin altından başka bir Türk düşmanı terör örgütü çıkmıştır. FETÖ ile Amerika Ermenilerinin, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı eylemleri bu defa da deşifre edildi. Amerika Ülkü Ocakları Başkanı Adil Yiğiter bu konuda açıklama yaparak, toplantılarının görüntüsünü paylaşmıştır. Yiğiter açıklamasında, ‘Nevada Congresswoman Dina Titus, FETÖ terör örgütü sözde lideri Gülen’in manevi oğlu Enes Kanter ile toplantı görüntüsü… Ülkü Ocaklarını terör listesine almak için tasarıyı Temsilciler Meclisine sunan Titus’un kimlerle iş birliği hâlinde olduğu ispat edilmiş oldu.

Türk’e hasım kesimlerin şahsıma ve Ülkü Ocaklarına karşı başlattıkları karalama ve iftira kampanyası şüphesiz bertaraf edilecektir. Tasarıya öncülük eden Ermeni lobisi gibi görünse de bize ezelden düşman malum kesimin oynadığı etkin rolü görüyoruz. Milliyetçi-Ülkücü Hareket’i zan altında bırakarak, Türkiye iç siyasetine müdahale etme gayretini okuyoruz. Bizi çok iyi tanıyan, Türk›e hasım olan kesim bilsin ki ne davamızdan vazgeçeriz, ne de vatanımızdan!’ mesajıyla Ülkücü duruşunu sergilemiş oldu.

Bu duruşla, çok kişi, çok grubu rahatsız edeceğiz!