Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Amerika ziyaretinin belli bir dönem Türk ve yabancı basının gündeminden düşmeyeceği şimdiden hepimizin malumudur.  Basına kapalı ve açık toplantıların gündeminde olan konulardan konaklayacağı Willard Hotel'in çevresindeki geniş güvenlik önlemleri ve otelin önüne toplanan destek ve sevgi gösterilerine, Suriye’de yaşananlar gelişmelerden S 400, F 35 ve FETÖ elebaşı Gülen’in iadesi gibi meselelere kadar birçok konu televizyon programlarında hararetli tartışmalarla zaman zaman karşımıza çıkacaktır. Elbette ki, Türkiye karşıtları da bu fırsatı kaçırmamak için elinden geleni yapmaya gayret edecekler. Bazı grupların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ziyaretinden önce hazırlıklarını yapmış olması da dikkat çekicidir.  Başlattıkları bu kampanyaların başında hiç şüphesiz ki, terör örgütlerine sempatisi olan grup ve dernekler gelmektedir. Söz konusu sadece Erdoğan’ın kişiliği değildir, Türkiye’yi temsil ettiğinden dolayı düşmanlıklarının bizzat Türkiye’nin varlığından kaynaklandığını da görmekteyiz. Bunlardan biri de ve daha doğrusu Amerika’da Türkiye aleyhine bütün işlerin arkasında duran ANCA isimli dernektir. Nedir ANCA? ANCA (The Armenian National Committee of America) - Amerika Ermeni Ulusal Komitesi’nin İngilizce kısaltılmasıdır. Yani bu komite 1945’teki kuruluş tarihinden bugüne kadar Türkiye karşıtı bütün eylemlere destek vermesiyle bilinmektedir. Lobicilik yaparak Amerika siyasetinde yer almaya çabalayan ANCA seçim zamanı etkili olmaktadır. Belediye ve senato seçimleri zamanı Amerika’da yaşayan Ermenilerin oyuna talip olmak için onların çıkarına uygun söylemlerde bulunan siyasetçilerle de sık sık karşılaşmaktayız.

ANCA bir baskı topluluğu olmakla beraber aynı zamanda da her yıl belli günlerde özelikle Türkiye ve Azerbaycan büyükelçilik ve konsoloslukları önünde protestolar düzenlemektedir. Daha çok Los Angeles eyaletinde ağırlığı olan Ermeni nüfuzunu kullanan ANCA her yıl Nisan ayında Los Angeles konsolosluğumuzun yerleştiği bina önünde saldırgan eylemler – protestolar yapmaktalar.  Hatta Türklerin toplandığı tarafa çekinmeden ellerine geçen yabancı cisimleri fırlatarak şiddet eylemlerinde bulunmaktadırlar.

Amerika’da Türkiye karşıtı çirkin propaganda yapan ANCA şimdi YPG ve FETÖ ile iş birliği yapmakta ve onlara açık şekilde destek vermektedir. Yeter ki, kamuoyuna Türkiye aleyhine bir malzeme sunulsun.  Çarptırılmış ve gerçek olmayan bilgiler paylaşan ANCA Türkiye karşıtı olan herkesi Beyaz Saray önüne protestoya davet etmekte Türkiye düşmanlığı yaratmaya çabalamaktadır. Hatta resmi internet sayfalarında FETÖ elebaşının manevi oğlunun haberini ve fotoğrafını koyarak Türkiye aleyhine sözde insan hakları konusunda kampanyaya destek vermektedirler. 

Türkiye’ye karşı genişleyen bu cephede küçük çapta şeytan üçgeni rolünü oynayan ve Amerika’nın Türkiye’ye karşı siyasetinde baskı piyonluğu vazifesini üstelenen ANCA- YPG –FETÖ iş birliği üzerine düşen çirkin kara propaganda fırsatını her an değerlendirmektedir.