Abdullah Avcı’nın durumu vahim. Bazı futbolcuların olmaması takımı etkiliyor. Mesela Visca, mesela Dorukhan, mesela Hamsik, Bakasetas ve Trezequet.

Abdullah Avcı’nın durumu vahim. Bazı futbolcuların olmaması takımı etkiliyor. Mesela Visca, mesela Dorukhan, mesela Hamsik, Bakasetas ve Trezequet. Bu futbolcular takımın omurgasını oluşturuyor. Hele, hele Bakasetas. Takımı ateşleyen, en kritik anlarda goller atan çok önemli bir isim. Yatıp, kalkıp bundan sonraki maçlarda bu futbolcuların ceza almaması ve sakatlanmaması için dua etmeli, tecrübeli hoca. Yoksa işi çok zor Abdullah hocanın. Neden mi?

Çünkü, bu sezon hayal kırıklığı yaşatan birçok futbolcu var Karadeniz ekibinde. Abdülkadir gibi, büyük umutlarla kiralanan Yusuf Yazıcı gibi, Umut Bozok, Djaniny, Denswill ve Lahtimi gibi. Tabi bir de sahada ne yaptığı belli olmayan, gol kısırlığı yaşayan Gomez’i de saymak gerek. Bütün bu oyuncuları deniyor, Abdullah Avcı ama bir türlü cevap alamıyor. Avcı’nın takımda sorumluluğu, hazır olma olgusunu tüm takıma kazandırması gerekiyor. Yoksa Bordo Mavili takımın işi bu sezon gerçekten çok zor.

Ankaragücü kısıtlı kadrosuna rağmen Ömer Erdoğan ile daha olumlu futbol oynamaya başladı. Dün de son anlarda Uğurcan’ı geçemediler. Onlar da sakatlıktan çok çekiyor. Bir de taraftar faktörü var. Her maçta ceza alınmasına neden olan taraftarlardan bahsediyorum. Tabi ki, takımlarını destekleyecekler ama kulübün her hafta Disiplin Kurulu’na sevk edilmesi futbolcularda baskı yaratır, olumsuz etki yapar.