Basketbolda lig tarihimizin en dengeli ve çekişmeli sezonu yaşıyoruz belki de. Yıllardır ligi domine eden güçlü takımlar ne yenilgiler aldı. Play off ve ligde kalma mücadelesi son ana kadar sürdü. Sonunda belki şampiyon değişmeyecek. Ama artık birbirine denk, güçlü bir basketbol orta direği var. İddialı takım sayısı da arttı. Gözünü yukarı çeviren de. Yani, artık yukarıda da işler eskisi kadar kolay olmayabilir. Diğer unsurların iyi gittiği ligde hakemler biraz zayıf kaldı gibi. Tuhaf hatalar, çelişkili kararlar can sıktı. Neredeyse eğitim yapılmadığı bir sezonda, hakemler bütünlemeye kaldı.

İddialı takımlar çoğaldıkça bunun Avrupa'ya yansıması da farklı oluyor elbette. Basketbolda yatıp kalktığımız son dönemde tarihi başarılar, sonuçlar aldı takımlarımız, dışarıda. Bahçeşehir Koleji'nin Erhan Ernak FIBA Eurocup şampiyonluğu. Bursaspor'un Eurocup'ta kimsenin beklemediği anda sahne alışı. Destansı galibiyetlerle gelen final. Anadolu Efes'le üst üste ikinci şampiyonluk. Ah bir de Fenerbahçe kadın takımı eurolig finalinde kupayı elleriyle teslim etmese Soprun'a. Avrupa'da üst düzey kupalarda gelen dört final. Türk koçlarla gelen iki kupa.

Daha iyisi de olabilirdi.

Beş takımla yer aldığımız FIBA şampiyonlar liginde özellikle Tofaş ve Darüşşafaka finale çıkabilirdi. Küçük farklarla kaçırdılar. Bunlar tesadüf değil tabi. Kulüplerimiz yatırımlarıyla, kadrolarıyla çıtayı giderek yükseltiyor.

Yavaş yavaş dikkatlerimizi milli takıma çeviriyoruz artık.

Sıkıntılı geçen Dünya Kupası pencere maçlarında Belarus ihraç edildiği için İngiltere'yi yenmemiz yetecek. Daha sonra da Eylül ayında Avrupa şampiyonası var. Milli takımdaki büyük değişiklik Ergin Ataman'ın yeniden kırmızı beyazlıların başına geçmesiydi. Ataman, şu ana kadar kazandığı kupalarla tartışmasız en iyi, en başarılı ve en iddialı koçumuz. Eurolig şampiyonluğunun hemen ardırdan yapılan röportajda milli takımla da Avrupa Şampiyonluğu hedefini koydu. Bir süredir beklentilerin altında seyreden, kötü sonuçlar alan ay yıldızlı ekip bakalım Ataman'lı ikinci döneminde ne yapacak? NBA'dan Cedi, Furkan, Alperen, Ömer Faruk, Barcelona'dan Sertaç'la kadro şüphesiz çok daha güçlü olacak. Bakalım nerelere kadar gidecek milliler?

Kulüplerimizle güldük. Darısı 12 Dev Adama.