Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, ligde formalite maçları oynayan Yeni Malatyaspor maçında ne hedeflediğini anlatabilir mi, acaba? Takımın şampiyonluk şansı, yok. Ligden düşme tehlikesi? O da yok. Maçı kazanana üç puandan fazlası yok. Ayrıca kaybetse ne olur ki? Zaten büyük-küçük kaç tane maç kaybetti. Bu maçı da kazanamasa yeni başkan çok mu kızar? Öyle bir durum da yok.

Böylesi hedefsiz bir maça oyuncuların yerini değiştirip, farklı sonuç bekledi Torrent. Gelecek sezonun yıldız adayı herhalde Babel’i yine ilk sırada yazdı. Emre’yi düşünmemişti örneğin, Kiev maçının golcüsü Barış’ı, Morutan’ı kadroya bile almamıştı. Forvet arkasında daha verimli Halil’i tek santrfor olarak savunma kalabalığını arasına itmişti. Düne kadar savunma ikilisi Taylan ve Berkan’a verdiği işi yüzüne bakmadığı Pulgar’a bırakıp, onları hücum gücüne dönüştürmek istemişti. Şutsuz, pozisyonsuz bir ilk yarı, azıcık hareketli, gollerin geldiği ikinci yarı. Sıradan, sürpriz içermeyen bir galibiyet.

Oysa, her türlü kötü sonuca, kötü oyuna karşın tribüne gelip takımını destekleyen taraftara farklı bir mutluluk yaşatabilir, en azından güzel anılırdı Katalan hoca. Kiev maçında oynattığı Hamza’yı kadroya alabilir, Işık Kaan’a forma, Arda Turan yerine Beknaz’a sorumluluk verebilirdi. Taraftara alt yapıdan gençlerle övünme, yönetime de durumu görme şansı tanıyabilirdi. Bu şekilde kaybetse bile galip sayılırdı.

Belli ki Galatasaray’ı kafasında bitiren Torrent, bütün yükü takım oyunculuğu ile bencil kurtarıcılık arasında gidip gelmeye başlayan Kerem’in sırtına bırakıp, ligi bitirmek istiyor. Sonra gelsin tazminat…