Futbol Federasyonu’nun maç saatlerini çakıştırmasına anlam vermek mümkün değil. Fatih Karagümrük-Atakaş Hatay ve Göztepe-Çaykur Rize maçlarının aynı saatte başlamasının altında yatan sebep nedir? Maçlar seyircisiz oynanıyor, insanlar televizyondan seyrediyor. Günde 3 maç var zaten. Niye ikisi aynı saate konur ki? Sebebini bir bilen varsa çıksın anlatsın lütfen. 3 gün arayla maç yapmak takımlar için gerçekten yorucu. Nisan ayının yorucu fikstürü bittiğinde bu takımların ve oyuncuların hali ne olacak acaba?

Soru şu, Galatasaray’ı evire çevire yenen Hatayspor, bu Hatayspor mu? Keza Karagümrük de öyle. Maç ağır çekim oynandı, sanki. Ömer Erdoğan’ın talebeleri maça hızlı başladı. Mame Diouf ile yakaladıkları pozisyon kaleyi bulsaydı, neredeyse maça 1-0 galip başlayacaklardı. İşte futbolunu seyretmekten keyif aldığımız Hatayspor bu, diye düşünürken o takım sahadan kayboldu. Boupendza oyuna girdikten sonra 75. dakikada yakaladığı gol pozisyonuna kadar da Hatayspor’u Karagümrük ceza alanında göremedik. Boupendza gerçekten bir golcü. Her an skora imza atma şansı var. Dün Viviano onun tabelayı değiştirmesine müsaade etmedi. Bakalım önümüzdeki sene hangi takımda göreceğiz?

Fatih Karagümrük’te Başkan Süleyman Hurma, Şenol Can ile yolları ayırdıktan sonra teknik adam konusunda isabetli bir iş yaptı. Takım neredeyse birkaç yıl öncesinin seri A kadrosu gibi. Böyle bir kadro ya da Serie A’dan Francesco Farioli iyi oturdu. İlk yarıda sadece Alassane Ndao ile rakip kaleye giden Karagümrük takımında Farioli’nin yaptığı, Mevlüt Erdinç, Artur Sobiech değişikliği meyvesini verdi. Değişiklikten 4 dakika sonra maçın tek golü Sobiech’ten geldi. Sonrasında da önemli gol pozisyonları yakaladılar. Tecrübeli kadrosunun avantajını iyi kullanıp, akıllıca taktiklerle devam ederse, Karagümrük için Avrupa kupaları kapısı açık görünüyor.