Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısının “Senden Vazgeçmeyiz” isimli uyarlaması Cumhur ittifakı safında beğeni toplarken, İP ve etrafındaki kuyrukları sanki milli bir eser konusunda çok hassasmış gibi “Nasıl olur da Çırpınırdı Karadeniz isimli marşı siyasi uyarlamalar için kullanırsınız?” diye tepki gösteriyorlar. Bir de MHP’lileri, Ülkücüleri “Çırpınırdı Karadeniz marşını nasıl kullandırırsınız?” diye tahrik ediyorlar.

           İkiyüzlü ve sinsi davranışlarına bizzat şahit olduğum (MHP’ye bulaştığında uzunca yazacağım) İP’in sözcüsü Kürşad Zorlu erinmemiş bir de bu konu hakkında basın açıklaması yapmış.

           “Milli değerler siyasete alet ediliyormuş…” “Çırpınızdı Karadeniz seçim kaygısına alet ediliyormuş…”

           “Türk dünyasında ortaklaştırıcı dizeler haline gelen Çırpınırdı Karadeniz’in bu şekilde uyarlanması bu ortaklaştırıcı hale darbe vururmuş…”

           Bu sözleri HDP ile kapalı kapılar ardında Anayasa taslakları hazırlayan, yerel seçimlerde HDP ile ittifak yapan bir partinin sözcüsü kuruyor İYİ mi? Güler misin, ağlar mısın?

Sadece bu kadar da değil tabi.

           Azılı PKK’lı Hozan Dino’ya ait şarkıyı, İP’in kongre şarkısına uyarlayan bunlardı. Hozan Dino “İYİ Parti müziğimi çaldı” diye açıklama da yapmıştı.

           PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye ve terörist Demirtaş’a seçim şarkıları hazırlayan Kardeş Türküler grubunda bir dönem konserler veren Taylan Yıldız’ı genel başkan yardımcısı yapan bunlardı.

           İP TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu, geçmişte PKK’lılara teröristbaşı Öcalan posteri önünde konserler veren, PKK’lı Aynur Doğan’ın konserlerinin yasaklanmasına “Ben şunu söylüyorum. Yasakçılık bugün de bin yıl önce de çözüm değil. Bir şey suçsa. Yasakçılık olmaz. Yasak cazip kılar” şeklinde bir nevi destek veren yorumda bulunmuştu.

           Şimdi böyle bir sicili olan parti “Çırpınırdı Karadeniz” şarkısının Cumhurbaşkanı Erdoğan için uyarlanmasına yorum yapabiliyor. PKK’lı sanatçıdan İP’e şarkı uyarlayanların “Çırpınırdı Karadeniz” üzerinden ahkâm kesmesi ciddi bir tedavilik halidir.

           Azerbaycan’ın millî şairi merhum Ahmet Cevat’a ait olan “Çırpınırdı Karadeniz” isimli eserin içini dolduran her parti kendine uyarlayıp eser çıkarabilir. Keşke her parti marşların, bu tür milli eserlerin içini doldursa da kendine uyarlasa…

           “Çırpınırdı Karadeniz” isimli muhteşem eserin içinde “Ay yıldızı yaren bilip” cümlelerin olduğu “Senden Vazgeçmeyiz” isimli siyasi esere dönüşmesinin içi, Karabağ’daki Ermeni işgaline 30 yıl sonra son verilmesi noktasında Azerbaycan’a maddi ve manevi destekler veren AK Parti hükümeti tarafından doldurulmuştur.

           MHP’nin de koalisyon ortağı olduğu 57. Hükümet zamanı nasip olmayan Karabağ’ın işgalden kurtuluşu, MHP’nin Cumhur ittifakı mensubu olduğu bir dönem gerçekleştiyse bu her Ülkücü ve Türk milliyetçisi için gurur kaynağıdır. O yüzden İP’in tahriklerine, fitnelerine kanacak ahmak Ülkücü aramızda hiç olmamıştır.

           “Çırpınırdı Karadeniz” isimli eserin müziğinin “Senden Vazgeçmeyiz” isimli AK Parti eserine dönüşmesinde hazırlanan video klipte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in görüntülerine yer verilmesi zaten verilmek istenen mesajın anlamıdır. “Çırpınırdı Karadeniz” konusunda ahkâm kesen İP Sözcüsü Kürşad Zorlu, İP’e geçmeden Haber Türk’te yazdığı bir yazıda Türkiye’nin Türk Dünyası ilişkilerinde geldiği noktayı “Türkiye açısından Türk Konseyi’nin kurulmasının en önemli aşamalardan biri olduğu söylenebilir. Zira bu yolla Türk Dünyası işbirliği somut ve uluslararası bir kabul alanına taşındı. Sonrasında Konseyin, Türk Devletler Teşkilatı adını alabilmiş olması da hem Türkiye’nin bu coğrafyaya daha fazla önem vermesi hem de her üye ülkenin bölgesel ve küresel düzeydeki zorunluluklarıyla vücut buldu. Mevcut haliyle teşkilatın yapısı Türk Dünyasında birlikteliğin daha somut bir merhaleye taşınmasına meşruiyet kazandırdı” şeklinde yorumluyordu.

           Yine bir twitinde de şöyle müjde veriyordu: “Hanımlar beyler Karabağ’a, Fuzuli Havalimanına hoşgeldiniz!” Çok şükür bugünleri gördük... Şimdi Ankara’dan, İstanbul’dan Fuzuli’ye, Şuşa’ya seferler inşallah başlasın, başlasın ki Türk Dünyası orada kenetlensin!”

***

           Şimdi “Çırpınırdı Karadeniz” üzerinden nutuklar atan Kürşad Zorlu, bu ve benzeri Türk Dünyası değerlendirmeleri yaparken, o bölgeye ilgili birisi olarak Karabağ işgalden kurtarılınca Azerbaycanlı kardeşlerimizin Türkiye sevgisindeki coşkusunu da gördün değil mi? Azerbaycan’ın caddelerini, sokaklarını dolduran onbinlerce insanın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerini de dinlemişsindir. Türkiye-Türk Dünyası bu şekilde güçlenirken Çırpınırdı Karadeniz müziğiyle içinde “Ay yıldızı yaren bilip” cümleleri olan siyasi bir eserden kim, niye rahatsız olsun?

           “Böyle eserler Türk Dünyasına darbe vurur” diyorsun. Türk Dünyasına sor bakalım ortada rahatsız olacak ne var? Siz, PKK’lı şarkıcının eserini partinize uyarladığınız için rahatsız olun. Çırpınırdı Karadeniz eserini de ağzınıza almayın.

           Siz, Karabağ’ın işgalden kurtulmasını “Maalesef gelen haberlerde, Türkiye’den Azerbaycan’a silah yardımı yapıldığı ve söylentilere göre cihatçı grupların da Azerbaycan’a gönderildiği ifade ediliyor” şeklinde değerlendiren ortağınız CHP’nin milletvekili Ünal Çeviköz’e ve yerel seçim ittifak ortağınız HDP’nin milletvekili Garo Paylan’ın “Azerbaycan’a silah satmak için mi savaşı destekliyorsunuz?” sözlerine haddini bildirin.

           Her taklit aslını yüceltir, aslını büyütür. Bırakın içini dolduranlar milli eserleri, marşları gönüllere, kulaklara aşina hale getirsin… Biz, Çırpınırdı Karadeniz marşını yine söyleyeceğiz. Size de HDP’nin toplantılarına katılıp, terör örgütü PKK’nın marşlarını ayakta dinleyen CHP’lilerle “İyi” ortaklıklar dileriz. Bu kongrede hangi PKK’lı şarkıcının eserini partinize uyarlayacaksınız acaba? Zorlanmadan cevap verir misin Zorlu?

           Türk Dünyası ilişkileri en verimli zirveye çıkmış, Karabağ 30 yıl sonra Ermeni işgalinden kurtarılmış…

           O halde “Çırpınırdı Karadeniz” marşındaki yılların hasreti olan “Azerbaycan bayrağını/ Karabağ’da asacağız/ Azerbaycan bayrağını/ Karabağ’da asacağız” iradesini yaşatanlara biraz saygınız olsun. Marşın duygu ve düşüncesini gerçekleştirenlerle, sizin gibi marş istismarcılarına aynı bakmak, Karabağ’ı işgalden kurtaranlara, Azerbaycanlı kardeşlerimizi mutlu edenlere hakaret olur. O yüzden hadi ortaklarınız CHP ve HDP ile işinize bakın siz.