Basketbol heyecanı Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla başladı. Son lig finalinde karşı karşıya gelen Fenerbahçe ile Anadolu Efes sezonun 3’üncü kupasını kazanabilmek için oynadı. Dört ay öncesine göre iki takımda değişiklikler vardı.

Bu sene de euroligi kazanmak isteyen Anadolu Efes, Zizic, Clyburn, Mbaye ve Egehan hamleleriyle konforlu, çok yönlü ve daha tehlikeli bir kadro haline geldi. Ergin Ataman’ın kenarda bıraktığı isimlere bakın yeter.

Fenerbahçe neredeyse bir kez daha sil baştan takım oluşturdu. Koç, teknik ekip ve sekiz oyuncu. Üstelik tam kadro çok az çalışabildiler. İki takım arasındaki en büyük fark takım uyumu ya da kimyasıydı.

Anadolu Efes, maçın ilk yarısında mükemmele yakın oynadı. Maç genelinde Ziziç’in müthiş oyunu ki ilk maçında MVP oldu. Micic’in gerektiği anlarda direksiyonda kalması. Clyburn’un değişik pozisyonlardaki etkisi. Beaubois ve Mbaye’nin katkıları kontrolün Efes de kalmasına yetti. Böyle bir mücadeleye hazırlıksız yakalanan sarı lacivertliler için Booker, Bjelica ve Jekiri’nin yokluğu büyük etkendi.

Kuşkusuz iki takım yine ligin favorisi. Anadolu Efes ilk yarıda gözdağı verdi. Fenerbahçe maç sonunda pes etmeyeceğini gösterdi. Bu sezon diğer takımlarda epey değişime gitti. Yeni kadrolar kuruldu. Şu ana kadar ekonomik olarak sıkıntı yaşayan çıkmadı. Geçen sezon çok renkli ve mücadeleci geçmişti. Bu sene bu iki takım dışındakilerin kendi aralarındaki denge daha yakın. Hem birbirlerine hem de iki favoriye zor anlar yaşatacaklar. Daha güzel bir sezon bizi bekliyor gibi.