Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı gerçekten zor bir sezon geçiriyor. Deneyimli hocanın her hafta en az 2-3 sakat futbolcusu oluyor. Göreve geldiğinden beri bir kere bile ideal isimlerinden oluşan tam kadro ile sahaya çıkartamadı takımını.

Dün de Ekuban, Nwakaeme, Afobe ile sakatlıktan çıkıp antrenmanlara başlayan Abdulkadir Ömür gibi aslar olmayınca, kadro yapmakta zorlandığı bir gerçek. Üstelik gayretli oyunu ile dikkat çeken Yunus Mallı da 25. dakikada sakatlanınca, geçen hafta Sivas maçında pek varlık gösteremeyen Yusuf Sarı’ya sağ kanadı teslim etmek zorunda kaldı. Her şeye rağmen yine de Trabzonspor maçı daha çok isteyen taraf görüntüsü verdi. Bakasetas ve Abdulkadir Parmak 3.bölgeye top taşıma da başarılıydılar. Djaniny ve Flavio’nun tabelayı değiştirmesine ise Rizespor kalecisi Tarık Çetin izin vermedi.

Vitor Hugo sarı kartı olduğu halde 2. sarı kartlık hareketini bilerek yaptı. Bu hareketi ile takımını 10 kişi bıraktı. Ama belki de takımının gol yemesini engelledi. Eğer sakatlıklar ve Vitor Hugo’nun gördüğü kırmızı kart olmasaydı, sanırım Trabzonspor başladığı 11 ile maçı bitirecekti. Trabzon’da seri puan kayıpları böyle devam ederse Avrupa kupalarına katılmak da hayal olur.

Çaykur Rizespor’un tehlikeli bölgeden uzaklaşabilmesi için, şiddetle galibiyetlere ihtiyacı var. Ama dün sahada ki Rizespor takımında böyle bir istek ve gayret göremedik. Uğurcan’ın kurtardığı Boldrin’in şık frikiği dışında akılda kalan pozisyonları yoktu. Son bölümde Trabzon’un 10 kişi kalmasından sonra galibiyeti düşünmeye başladılar. Oyuncu değişikliği hamleleri de sonuç getirmedi. Uzatmalarda ise Djokoviç’in direkten dönen topu Rizespor adına şanssızlıktı. Rizespor’da işler böyle giderse, tecrübeli ve prensipli teknik adam Bülent Uygun ile Rizespor’un heyecanlı başkanı Hasan Kartal’ın birliktelikleri fazla uzun sürmez.