Sezon başında oynadığı oyun ve aldığı puanlarla ligi kasıp kavuran, sonra hızı kesilen Alanyaspor ile inceden ince Avrupa kupaları hesabı yapan Fatih Karagümrük arasındaki mücadele için “futbol” umut edenler, ilk yarı sonunda hayal kırıklığına uğradılar.

Şenol Can ve Çağdaş Atan defans güvenliğine öncelik vererek oyuna başladı. Her iki takımda ataklarında, ilerideki oyuncularına top taşıyamadılar. Başka bir bakış açısıyla da defans oyuncuları rakibe fırsat vermedi diyebiliriz. Koskoca 45 dakika da her iki takımda isabetli şut kaydedemeden soyunma odasına gittiler.

Bireysel açıdan son derece yetenekli ve tecrübeli oyunculara sahip iki takımın, bu oyuncuları, ikinci yarıda sahneye çıkınca, maçın rengi birden değişti. Mücadelesi, pozisyonu bol, çekişmeli, keyifli, hakem tarafından iptal edilenleri de sayarsak, bol gollü maç bekleyenlerin istediği oldu. Alassane Ndao ve Fabio Borini klas oyuncu olduklarını attıkları şık gollerle de gösterdiler.

Karagümrük iyi bir takım, özellikli oyuncuları var, oyunu akıllıca oynuyorlar. Ancak geçen hafta da yazdık. Bu kadroya tüm benliğiyle mücadele edecek bir iki genç monte edilmeli. Sadece adı ve kalitesi yüksek oyuncularla her maçta başarı gelmiyor.

Çağdaş Atan’ın talebeleri rakiplerini zorladılar, topla daha çok oynadılar, ancak sonuca bir türlü gidemediler. 90 dakika da sadece bir isabetli şut atabilmeleri, bu maçı hak etmediklerinin en önemli göstergesiydi.

Mustafa Pektemek’in attığı golün öncesinde Salih Uçan’ın hareketine, hakemin kendisi faul çalsa kabul edilebilirdi. Ama asla VAR müdahale etmemeliydi. Gol iptal edilmeseydi, belki de Alanyaspor maça ortak olurdu. Sonuç farklı olabilirdi. Pozisyonda kararı pekiştirmek amacıyla mıydı anlayamadık ama Salih Uçan’a verilen sarı kart komik düştü.