Ankara'da esnaf ziyareti yapan İP Müdüresi Meral Akşener 'İyi Partililerin CHP'li belediyelerden ihale aldı' iddialarıyla ilgili sorulara yanıt vermemiş… Meral Akşener’in eski Genel Başkan Yardımcısı ve İP milletvekili İsmail Ok bu İP’in CHP Belediyesindeki ihale olaylarını “Siz Barış Yarkadaş'ı şikâyet edeceğinize, o milletvekilini istifaya davet edin samimiyseniz. Siz Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden nasıl olur da, bizim beraber yönettiğimiz Büyükşehir Belediyesinden ihale aldınız diye istifaya davet ettirmeniz lazım. Edemezler istifaya davet. Meral Akşener istifaya davet edemez. Çünkü beraber bu kurguları hayata geçiriyorlar” şeklinde değerlendirerek bu olayların içinde Meral Akşener’in de olduğunu vurgulamıştı. Meral Akşener var ya da yok bilmiyoruz. Bildiğimiz şudur; İP, CHP’li Belediyeleri ihale ve kadrolaşma üzerinden sülük gibi emmektedir. Meral Akşener de bunlara göz yummaktadır. Aksi takdirde etik bir anlayışı olsa kendi milletvekilinin CHP’li Belediyeden 107 milyon ihale almasına etik bir tepkisi olurdu.

          İP İstanbul Milletvekili Ahat Andican, İP Milletvekilinin Mansur Yavaş’tan 107 milyon ihale almasına yönelik "Cevabım gayet açık ve net. Ben olsam milletvekili olarak herhangi bir belediyeden veya kamudan ihale almam. Etik açısından almam" şeklinde değerlendirmede bulunurken, İP’in Genel Başkanı Meral Akşener sadece susmayı ve göz yummayı tercih ediyor.

Adları İhanet Partisi(İP) idi, şimdi bir de İhale Partisi (İP) olarak anılmaya başladı.

          Mansur Yavaş’tan 107 milyonluk ihale alan İP Samsun Milletvekili Bedri Yaşar açgözlülüğünden deşifre oldu. Yakında onu Türkiye daha çok tartışacak, daha çok konuşacak diye duyumlar alıyorum. Çünkü şirketleri, ihaleleri hakkında öyle iddialar var ki, emin olun İP bunun altında kalır.

          Bu parti siyasi ve kişisel menfaatlerini ön planda tutan kişiler tarafından kurulmuştur. Çünkü bunların çoğu “MHP niye iktidara gelmiyor, niçin menfaatlerimizi kovalayamıyoruz?” diyen, Milletvekili, Belediye Başkanı olamadım, bir daha olmayacağım telaşında, gayesinde olan, 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Gelin CHP-MHP-HDP koalisyon hükümeti kuralım” teklifini yapmasına MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin ret cevabı verip, hükümet kurmamasına çıldırmışlardı. 7 Haziran seçimleri sonrası bunların bir kısmı da “AKP ile hükümet kurulmadı” diye çıldırmışlardı. İdealler, ülküler, ilkeler bunlar için hikâye… Hep menfaatimiz nerede olur gözüyle bakmışlar.  O yüzden de beşinci partisine yelken açan Meral Akşener’in eteğine tutunarak MHP’den ayrılıp gittiler.

          7 Haziran 2015 seçimlerinde yanyana gelmeyi çok istedikleri CHP ve HDP ile 2019 yerel seçimlerinde yanyana geldiler. 

          Şimdi CHP-HDP-İP ittifakıyla kazandıkları CHP belediyelerinde ne dolaplar çevirdiklerini CHP’li Barış Yarkadaş "Şimdi siz HDP'li seçmenin yerel seçimde oyunu alacaksınız, HDP'li seçmenlerin katkısıyla seçilen büyükşehir belediye başkanlıklarının dağıttığı dairelerin daire başkanları olacaksınız, genel müdürleri olacaksınız, yakın çevreniz büyükşehir belediyelerinden ihale alacak. Tek tek biliyorum bana söyletmesinler. Beni konuşturmasınlar" şeklinde yorumlamıştı. Zaten tartışmalarda bu açıklamayla alevlenmişti.

          Eski İP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ümit Özdağ’da istifa ettiği gün “CHP’li Belediyelerden taşınan çantalar, ihaleler ve makamlar karşılığında İYİ Parti'nin onurunu sattınızBu söylediklerimin hepsinin kanıtı var” açıklaması da zaten hafızalarda yerini korumaktadır.

          Bunların menfaatleri için şeytana pabucu ters giydireceklerine dair herkeste oluşmuş bir kanaat vardır. Şu an menfaatlerini CHP-HDP yanında görüyorlar, CHP’li Belediyeleri de bu ittifak sayesinde sülük gibi emiyorlar. Yarınlarda da menfaatleri için ne yapacakları belirsizdir. 

          Makyavelist Meral Akşener, İYİ yere tezgâh açtı… Bakalım siyaset pazarındaki tezgâhında yeni neler sergileyecek?