Son haftalarda veteranlar gibi oynadığını söylediğimiz Fatih Karagümrük, yine aynı isimlerle, ancak genç teknik direktörünü göndererek çıktı. 6 haftalık dönemde kaybedilen 4 maçın faturası Şenol Can’a çıkmıştı. Kenarda takımı yöneten Murat Akın, oyuna santrforsuz başladı. Daha çok forvet arkası oynayan gizli golcü Borini’ye doğrudan uç forvet görevi verdi. Bir ara transfer gözdesine dönüşen Ndao’yu kenarda tuttu. Zukanovic de uzun aradan sonra savunmanın ortasındaki yerini almıştı.

HK Kayserispor, ateş hattının sıcaklığını yaşadığı dönemde alınan her puanın öneminin farkında oynadı. Dikkatli oynamaya çalıştı. Tempoyu yükseltmedi.

Puana daha çok ihtiyacı olan konuk takım da, oyunu sakin sürdürünce, maç orta saha mücadelesine döndü. Temposu düşük ortam, ayağına daha hakim oyunculara sahip Fatih Karagümrük’ün işine geldi. Ve acele etmeden geliştirdiği pozisyonda, hazırlanışı, bitişi güzel bir gol buldu.

İki takımın sezon başından bu yana sonuçlara yansıyan istatistiklerine göre, ikisi de ilk golleri yedikleri maçı çevirmeyi başaramamışlardı. Ev sahibi ilk golü yediği maçlarda üç, konuk yalnızca iki maçta bir puana ulaşabilmişi. Bu gol, Fatih Karagümrük için puan demekti. İkinci yarının başlarında ilk golün pasını veren Castro’nun güzel golü, maçı tümüyle Kırmızı Siyahlıları getirdi.

Sonrasında temponun ve oyunun hakimi tümüyle ev sahibi oldu. Kayserispor’un baskılı olduğu bölümlerde savunmaya iyi yaslandı.

Burada bir parantez Lucas Biglia için. Arjantinli takımını yine usta işi yönetti. Bir parantez de uzun bir aradan sonra forma giyen Zukanovic. Bosna Hersekli futbolcu, savunmayı rahatlattı.

Ve Karagümrük, temposu düşük maçlarda rakipleri için ne kadar tehlike olacağını kanıtlayarak farklı galibiyetle üç puanı aldı.