Jesus bazı isimler için böyle maçları bekliyor demek ki. 3-0’lık avantajla çıktığı maçta, kenarda beklettiği futbolcuları sahaya sürdü. Mesela seyircinin merakla beklediği Arda’yı ilk 11’de sahaya sürdü. Mesela Lemos’a, Crespo’ya, Bruma’ya ve Serdar Dursun’a forma verdi. Tüm bu oyuncularını rahat çıktığı resmi bir maçta görme fırsatı oldu hocanın. İsmail’den, Rossi’den ,Szalai’den vaz geçmedi. Bir de hatadan döndü Jesus, Osayi Samuel’in bu takım için ne kadar önemli olduğunu fark etti ve yeniden 11’de oyuna başladı.

Peki ne yaptı bu futbolcular ?

Bir kere gördük ki, uzun süredir oynamayan Lemos ve geçen sezonun flaş ismi Crespo küsmemiş. İkisi de canla-başla mücadele etti. Özellikle Crespo gibi taraftarların sevgilisi olan bir futbolcuyu takıma adapte etmek kolay değil. Bruma ve Peres henüz 11’de formaya hazır değil. Serdar’ın dünkü golünü izlerseniz ne kadar önemli bir santrafor olduğunu görürüsünüz. Yeter ki şans verilsin. Gelelim herkesin beklediği Arda’ya. Hoca zamanı gelince şans vereceğini söylüyordu, dediğini yaptı. 10 numaralı forma çok yakışmış genç futbolcuya. Ama as kadrodaki futbolcularla daha iyi işler yapıyordu gibi. Yine de oyun kurmaya çalıştı, mücadele etti, arkadaşlarını pozisyonlara sokmaya çalıştı.

Jesus’un sürpriz kadrolarına ve rotasyonlarına alışacağız. Lig, kupa ve Avrupa derken tüm futbolcularını değerlendirecek gibi görünüyor. Onların da maç eksiklerini bu şekilde kapatmayı planlıyor. Tabi ki asları da dinlendirmek amacında tecrübeli hoca.