CHP’nin propaganda manasında âdeta foseptik bir vazife üstlenen televizyonu Halk TV yine durmuyor, yine MHP düşmanlığı üzerinden yayınlar yapmaya devam ediyor. 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana bu televizyon kanalı kendini MHP düşmanlığında yeminli bir vazifeye getirdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye “Gel beraber CHP-MHP-HDP koalisyonu kuralım” teklifine sert karşılık bulmasından beri Halk TV, MHP’ye karşı foseptik olmak adına her türlü yayın içeriğini ortaya koyuyor.

          MHP düşmanlarını özenle seçip yayına çıkarıyorlar, programa katılan herkesi MHP düşmanlığı yapması için zorluyorlar, MHP ile ilgili her haberi saptırarak veriyorlar. Ama CHP’nin bu televizyon kanalı aynı zamanda da HDP gibi bölücülerin partisini, terörist Demirtaş’ı savunmak için âdeta kendi içinde seferberlik yaşıyor.

Halk TV’nin bölücü sicili elbette sadece bunlar değil…

Halk TV’nin şu sicili nasıl unutulur?

          TSK’nın, terör örgütü PKK’ya yönelik düzenlediği operasyonu “Genelkurmay’dan hain operasyon” başlığıyla servis eden Halk TV idi.

          PKK’ya yakınlığıyla bilinen NUÇE TV’nin canlı yayınına bağlanıp, kendi izleyicilerine izlettiren Halk TV idi.

“Terör örgütü IŞİD’e karşı Türkiye PKK’ya yardım etmeli” diyen Halk TV idi.

Halk Arenası programında PKK’lılar için “gerilla” ifadesini kullanan Halk TV idi.

          Ankara’yı kana bulayan terörist Seher Çağla Demir için “kızcağız” ifadesini kullanan ve “saldırıyı PKK’nın yaptığı kesin değil” aklaması yapan Halk TV idi. Halk TV değil, “PKK TV” deseler tam yeridir. 15 Temmuz darbe girişimi akşamı TRT’ye silah zoruyla okutulan “Yurtta Sulh Konseyi” bildirisini gönül rızasıyla ekranlarında okuyan Halk TV idi.

          Halk TV tüm terör örgütlerine eşit mesafede yaklaşan ve onların propagandasını yürekten yapan bir televizyon kanalı olmanın yanında MHP’den nefret etmenin gereklerini de yapmaktadır.

          Geçtiğimiz günlerde CHP seçmeni Suat Başaran’ın dayak yediğine dair iddialar için yarım saat program yapan ve MHP’yi çıkardığı konuk üzerinden suçlayan Halk TV, suçlamalar karşısında konuyla ilgili açıklama yapmak için programa bağlanmak isteyen MHP’nin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’i yayına almayarak nasıl yanlı, tek taraflı program yaptıklarını yine göstermişlerdir. Çünkü Halk TV’nin derdi gerçeklerin ortaya çıkması değil, konu ne olursa olsun MHP’ye zarar vermek olduğu için medya ahlakını kesinlikle bünyelerinde barındırmıyorlar. Ama PKK’nın televizyonu NUÇE’deki canlı yayını kendi ekranlarına yansıtıp halka izletecek kadar ihaneti bünyelerinde taşıyorlar.

          Halk TV’nin ihanet yüklü bünyesinde bir hayli zekâ geriliği olduğunu da geçtiğimiz aylarda yaptığı yine bir MHP düşmanlığında bir kez daha göstermişlerdi.

          Sözde gazeteci Özlem Gürses’in mizahi bir karikatür ve yazıyı gerçek gibi Halk TV ekranlarından “Bugün olağanüstü bir haber okudum; Sayın Bahçeli’ye aşı yapan bir hemşire vardı. O hemşirenin darp edildiğini siz biliyor muydunuz?” şeklinde anlatmaya başlayıp, sahte Gülnaz Şırınga ismini de gerçek bir hemşire sanıp Ülkücülerin onu “canımızı acıtanın canını okuruz” diyerek dövdüğünü iddia etmesi bile bu Halk TV’nin MHP düşmanlığı konusunda nasıl ruh sağlığını kaybettiğini göstermiştir.

          MHP düşmanlığı konusunda bu saplantılı, takıntılı, ruh ve akıl sağlığını kaybetmiş Halk TV yönetimi ve kadrosuna ne desek fayda etmez noktaya gelmiştir.

          Tüm MHP yönetimini bir saldırı olayı üzerinden töhmet altında bırakıyor ama cevap hakkı vermiyor. Böyle bir yayın anlayışı mı olur?

          Eşinin ne olaylar yaşayarak kendisinden ayrıldığına dair ortada dolaşan yazılardan bile utanmayan Afşin Hatipoğlu isimli avukatı da çıkarmışlar kendi kendilerini tatmin ediyorlar. MHP ve Ülkücü Hareket üzerinde ahkâm kesen, kendilerine ait hedefler koyan ve pazar alanı açmaya çalışan bu CHP seçmeni müptezeller, CHP’nin televizyon kanalı Halk TV’yi kendilerine yuva yapmışlardır.

          Halk TV için “tek ölçü MHP düşmanlığı” olduğu için programa hangi karakter çıkmış, kim gelmiş hiç önemli değildir. Yeter ki Halk TV ekranlarına çıksın MHP yönetimine saldırsın, iftira atsın, abuk sabuk yorumlarda bulunsun…

          Halk TV, klasik bir CHP zihniyetini yayın programı hâline getirmiştir. CHP’nin Genel Başkanı da, milletvekilleri de, yazarları da, yorumcuları da hepsi aynı torna makinesinden çıkmış gibidir. O yüzden Halk TV’nin yaptığı hiçbir manyaklık bizi şaşırtmamaktadır.

          Halk TV, MHP düşmanlığına dair misyonunu yerine getiremezse inanın kepenk indirir. O yüzden bol bol foseptik üretimini sürdürecektir. Ne yapsın, kanal değil âdeta kanalizasyon olmuş bir televizyonun yayın politikası da ancak bu kadar olur.