Trabzonspor maça öyle hızlı başladı ki baskılı oyun ve etkili atakları ile hemen üstünlük kurdu. Tam anlamıyla iyi futbol oynayan, savaşçı takım profili çizdi. Abdullah Avcı’nın “İzleyenlere ‘İyi ki Trabzonspor var’ dedirtecek futbolu oynamalıyız” hedefi, aynen sahaya yansıdı. Bülent Korkmaz’ın gelişiyle muhteşem çıkış yaparak, üç maçını da kazanan Aytemiz Alanyaspor, bu oyun karşısında başlangıçta varlık gösteremedi ve bocaladı.

Bu dakikalarda bir gol gelse, maç çok farklı olurdu. Ama ortalardaki isabet yüzdesi düşük olup, gol vuruşları bir türlü gelmeyince hız kesildi ve oyun da Alanyaspor’un istediği düzene girdi.

Bülent Korkmaz maçı kafasında iyi kurmuş, ilk 15 dakika sonrasında uzun top ve ani ataklarla rakip kaleyi bulmayı hedeflemiş. Ve nitekim de öyle oldu. Tipik deplasman taktiği ile hedefine ulaştı ve puanı kaptı.

Uğurcan belki yediği gol de hatalı idi ama, yine de her maçta olduğu gibi çıkardığı toplarla takımın kurtarıcısı oldu. Alanya kalecisi Serkan’ın da hakkını yememek lazım. Özellikle son dakikalarda inanılmaz kurtarışlar yaptı.

Abdullah Hoca defanstaki problemi halledemediği, sürece bu takım her maçta taraftarı üzer. Cornelius gol noktalarında tek başına kalıyor. Nwakaeme’de rakip defans tarafından ceza alanına sokulmazsa etkili olamıyor. Buna da acil çare gerekli.

Halis Özkahya’nın bazı pozisyonlarda gösterdiği ve göstermediği kartlar tartışılır ama, Hüseyin Türkmen’e gösterdiği ikinci sarıdan kırmızı doğruydu.