İki takım arasında kadro zenginliği, bütçe, tecrübe, saha ve seyirci avantajı gibi bütün faktörler Virtius Bologna lehineydi. Önemli olan Frutti Ekstra Bursaspor’un yapacaklarıydı. Valencia, Partizan, Cedevita gibi güçlü rakipleri yenen takım, grup aşamasında aynı sahada dört sayıyla kaybettiği Bologna’yı da yenebilecek miydi? Pes etmeyen, dar rotasyonla müthiş maçlar çıkaran temsilcimiz, masalın sonunun şampiyonlukla bitebileceğine inandırmıştı herkesi.

Kupa gelmedi diye üzüldük elbette. Ama basketbolun da doğruları var. Mesela 17 hücum ribaundu verirsen, isabetsiz atarsan, kazanma şansın mucizelere kalır. Maçın dengede olduğu anlarda özellikle ilk periyotta çok basit top kayıpları yaptık. Rakip hem de Teodosiç gibi bir isimle aynı kayıpları yaşadı. Onlar da iyi görünmüyordu. Farklı geriye düşsek de maça ortak olmayı başardık. Bu anlarda Bologna, 4/4 ikilik, 4/8 üçlük atan Teodosiç’le organize oldu. Weems, Jakar can yakan şutlar attı. Jaiteh’in ribaund ve sayılarına çözüm bulamadık. Sonucu belirleyen ilk periyot oldu. İkinci, üçüncü periyodu kazandık. Son periyotta bir farklı gerideydik. Maçın dörtte üçünde skor eşitti. Onlar daha sert oynadı. Skor opsiyonumuz Andrews’u kitlediler. Erken faullerle Needham’ın yeterince kullanamadık. Hayes’in de faul problemine girmesi zaten altı kişiyle oynayan takımımızın kolunu kanadını kırdı. Tecrübe ve kadro zenginliği kazandı.

Alimpijeviç ve oyuncuları gönüllerde şampiyon oldu. Peri masalı kupayla taçlansaydı tadından yenmeyecekti. Bir şehir takımının bu seviyeye gelmesi basketbolumuz için önemli. Tofaş’ın şampiyonlukları, geçmişte Oyak Reno’nun yaptıkları. 70’li yıllarda Atatürk Spor Salonu hınca hınç dolardı. Son Bursaspor-Gaziantep maçında Tofaş Spor salonundaki kalabalık o günleri hatırlattı. Bursa basketbolu yerelden Avrupa’ya uzanan yolda Tofaş’tan sonra ikinci finali kaybetti. O kupa bir gün bu şehre gelecek. Ama Bursaspor’un da doğru ve uzun soluklu yatırımlara devam etmesi, şehrin her kesimiyle bu takıma sahip çıkması, Kızıl ailesine destek vermesi lazım. Seneye büyük ihtimal euroligde oynayacak bu takım desteği, ilgiyi hak ediyor.