Bir tarafta ilk kez kupa finaline çıkan DG Sivasspor, diğer yanda önüne çıkan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’u sırayla eleyen Y.Kayserispor.

Ligde daha üst sıradaki kırmızı beyazlılar, ilk kez çıktıkları finali kupayla tamamlamak istiyordu. Rıza Çalımbay, tarih yazmaya hazırlandıklarını söylediği maça, ezberine hakim deneyimli oyuncularla başladı maça. Etkisi soldan Gradel ile sınırlı kaldı. Ligde kalmayı garantiledikten sonra yüzünü kupaya çeviren sarı kırmızılılar, zor yoldan geldiği finale, biraz daha hazır gibiydi. Hikmet Karaman’ın iki aylık hazırlığının sürprizi, oyunu kanatlara açmak yerine, ortadan birbirine yakın isimlerle atak yapmaktı. Top rakipte, etki kendilerindeydi. Rakibin hatasını gole de çevirdi. Devre arası dersini daha iyi çalışan Sivasspor, baskı kurarken, rakibinin atak yollarını da kesti. Duran topla gelen gol oyunun heyecanını ve kırmızı beyazlıların pozisyonlara dönüşen isteğini arttırdı. Bu istek uzatmada Gradel’in vuruşuna kadar gole dönüşmedi.

Karaman oyuncularını tazeleyip baskıyla golü bulurken, Çalımbay skoru bulana kadar aynı oyuncularla devam etti. Ve Sivasspor ilk kez çıktığı finalde ilk kez kupayı aldı. Aynı zamanda, 120 dakikalık maçı en az oyuncu ile oynayıp kazanarak da tarihin farklı bir sayfasına da imza attı.