Ligimizde, tam her şey istim üzerinde giderken aniden kontak kapattık ve Dünya Kupası’na döndük. Alışkın olmadığımız mevsimden dolayı konsantre olmak kolay olmuyor. Ancak yarı otomatik ofsayt sistemi, bence dünya kupasının en önemli ve faydalı yeniliği olsa gerek. Açılış maçında Fenerbahçeli Valencia’nın attığı goldeki ofsaytı ülkemizdeki teknoloji ile yakalamak mümkün değil. Bu sistem; çizgi yanlış çizildi, işaretlemeler yanlış yapıldı gibi tartışmaları tamamen ortadan kaldırıyor. Eğer MHK, bu konuda federasyona talepte bulunur, fark ve faydalarını da iyi izah ederse, Mehmet Büyükekşi önümüzdeki sene bu sistemi Riva’ya getirir.

FIFA LİSTESİ AÇIKLANMALI

2023 yılında FIFA kokartı takacak hakemler listesinin, FIFA tarafından onaylanmasından bu yana neredeyse bir ay geçti. Birçok Avrupa ülkesinde 2023 FIFA hakemleri açıklandı. Bizde de Cüneyt Çakır ve Zorbay Küçük’ten boşalan yere iki hakemimiz FIFA kokartı takacaklar. Bu isimleri burada yazmak bize yakışmaz. Üstelik bu iki hakem kardeşimiz FIFA lisan sınavına girip, barajı da geçtiler. Önleri açık olsun. Tamamıyla şeffaf yönetim politikasını ön planda tutan TFF’nin bu zihniyetine, ketum yönüyle ünlü Sabri Çelik halen ayak uyduramıyor maalesef.

ÇAKIR’A YAKIŞIR VEDA

Dünyada ilk kez bir hakem FIFA’dan alınan özel müsaade ile A Milli maçı yöneterek jübile yaptı. Bu uygulama ile futbolda yeni bir çığır açan Sayın Büyükekşi’yi tekrar kutlamak gerek. Futbol ailesinin tüm bireyleri, bu organizasyon için çaba sarf ederken, maalesef hakem Derneğinin Genel Merkezi suskun ve habersizdi. Tüm stad yürekten “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratı esnasında, sanırım televizyonlarının sesini de kısmışlardır. Cüneyt Çakır’ın yardımcı hakemlerinden sevgili Bahattin Duran’da Dünya Kupası maçlarıyla yorumculuğa adım atmış oldu. Hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.

HAKEME ŞİDDET SÜRÜYOR

Geçen hafta gündeme getirdiğimiz hakemlere karşı yapılan fiziksel saldırılar maalesef durmuyor. Trabzon, İstanbul ve Elazığ’da üzücü olaylar yaşanmıştı. Hafta sonu Adana’da da tekrarlandı. İstanbul’da U16 takımının oyuncuları saha komiserini dövdüler. ASKF den halen tık yok. Taban birliklerinin başkanlarının federasyonda görev alması, eskiden beri gelen bir alışkanlık. Üstelik faydalı da oluyordu. Ama günümüz yapılanması bu durumu camialara olumlu yansıtmıyor. Hakem camiası, bunun sıkıntısını 6 sene çekti.