Basketbol Süper Ligi’nin 17’inci haftası ismine yakışır şekilde süper geçti. Bir iki tanesi dışında çekişmeli geçen maçlarda kazananlar daha çok son toplarda belli oldu. Kuşkusuz haftanın hatta sezonun sürprizini Petkim yaptı. Bu haftaya kadar galibiyete çok yaklaştığı maçlar oynayan ancak bir kez kazanan lig sonuncusu, lider Fenerbahçe önünde nihayet emeklerinin karşılığını aldı. Sakatlık ve covid yüzünden eksik olan koç Djordeviç’i de kaybeden sarı lacivertliler yine de favoriydi. Ancak sahada yok gibiydi. Yeni koçu Burak Gören’le ivme kazanan Petkim, güçlü rakibini sahadan silerek ihtiyacı olan ekstra galibiyetle umutlandı.

Ligin flaş ekibi Darüşşafaka, bir başka dikkat çeken takım Galatasaray önünde yine savunmasını konuşturarak müthiş bir geri dönüşe imza attı. Bitime 13 dakika kala 25 sayı geride olan Daçka, sonrasında rakibine çemberi göstermedi, zor maçı kazanarak maç fazlasıyla da olsa liderlik koltuğuna oturdu.

Semih’ten yoksun kalan Karşıyaka, Bahçeşehir Koleji önünde önce Tyus sonra da Taylor’ı kaybetti. Buna rağmen mücadeleyi bırakmadı. Bahçeşehir Koleji, maç topunu kullanamadı, ancak, uzatma sonunda gülen taraf oldu.

Büyük çekişmeye sahne olan maçta Tofaş, yeni transferi Ennis ve Yiğit’in performansının yanı sıra Büyükçekmece’nin iki kez maç topu kullanamamasıyla 89-87 kazandı. Büyükçekmece üst üste onuncu yenilgisini aldı. Bursaspor,son haftalarda toparlanan Merkez Efendi’ye şans tanımadı. Onuralp, maçın ismiydi. Haftanın en rahat galibiyetini Afyon Belediye’ye karşı 50 farkla Türk Telekom aldı. Anadolu Efes, Beşiktaş’ı zorlanmadan geçerken, yeni transfer Egemen 16 sayı ile güzel bir başlangıç yaptı. Gaziantep Basketbol, 18 top kaybıyla oynayan Semt Yalova’nın işini erken bitirdi.

Hafta içinde ayrıca üç ertele maçı da oynandı. Anadolu Efes deplasmanda Semt Yalova’yı, Fenerbahçe, Büyükçekmece’yi rahat yendi. Bahçeşehir Koleji de deplasmanda Merkezefendi’yi yüzde 66 (16/24) üçlük isabetiyle 113-89 yendi.