Şampiyon Trabzonspor ikinci evi gibi alıştığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda galibiyet serisine devam ediyor. Trabzon taraftarı gerçekten fedakarlıkta sınır tanımıyor. Dün akşam yine 25 bin destekçisi vardı misafir takımın. Ligin yeni ama futbolumuzun köklü takımı İstanbulspor maç boyunca rakibini zorlayacak bir oyun ortaya koyamadı. Öyle olunca da top ve oyun Trabzonspor’un hakimiyetindeydi. İstanbulspor yönetimi, geçen seneki kadrosuna sadece bir kaleci ilavesi ile devam etmeyi düşünüyorsa, ligde kalmak gibi bir hedefleri bile yok demektir.

Abdullah Hoca’nın talebeleri geçen seneden alışmış oldukları oyun düzeni ile bu tür maçlarda sonuca kolay gidebilirler. Ancak kadro kalitesi yüksek takımlarla olan mücadelelerde bu oyun sıkıntı yaratabilir. Dün İstanbulspor’un oyun düzenine ayak uydurdu. Tempoyu da yükseltemedi. Bu arada rakibine bir-iki cılız pozisyon dışında şans tanımadı. Atamasa da yemedi yani…

Hakem açısından da kolay bir maç oldu. Arda Kardeşler 4 sene önce Malatyaspor’un 5-0 galip geldiği maçtan sonra ilk kez Trabzonspor maçında düdük çaldı. Kardeşi Erce’nin Hatayspor’a transfer olmasından sonra, Trabzon maçlarına yeniden ‘merhaba’ dedi. Belli ki, Erce Kardeşler yeni bir transfer yapana kadar da Hatayspor maçlarında çıkamayacak.