Süper Ligde sezonun en erken dakikasında sakatlanan Hüseyin, Trabzonspor’un taktiğini ikinci dakikada değiştirdi. Hüseyin’in yerine Ahmetcan’ı gösterip Yusuf’u oyuna alan Abdullah Avcı, hem Ahmed Musa’yı durdurup hem de daha fazla hücum hesabı yaptı.

Fatih Karagümrük maç öncesinde, Emre Mor’un da aralarında bulunduğu 4 önemli isimden yoksundu. Ancak Volkan Demirel’in takımı, saha yayılımı, topla ilişkisi ve sergilediği performans ile lidere öyle kolay şampiyonluk vizesi vermeyeceğini ilk dakikalarda gösterdi. En erken şampiyonluk telaşından olacak son üç maçını beraberlikle bitiren Trabzonspor, şanssızlığını kırmak, olası şampiyonluğunu ilan etmek için çıktı sahaya.

Ancak, şampiyonluk coşkusunu, temposunu, isteğini yansıtamadı sahaya. Rakiplerin korkulu rüyası taraftar da takımına uyunca, ortaya futbolun güzelliklerinden yoksun bir oyun çıktı. İlk yarının uzatmasında gelişen ani atakta, Yusuf’un ofsaytı bozduğu pozisyonda Levent’i ceza alanına girerken indirişi kaderdi. Biglia, topu barajın üzerinden Uğurcan’ın yanından ağları gönderip, takımını öne geçirdi. Yusuf’u oyundan alarak, başlangıç düzenine dönen Avcı, yönetimle sözleşme pazarlığı yapan Nwakaeme ve Ömür’le ikinci yarıya başladı.

Trabzonspor rakibini boğdu. Pozisyon buldu. Akan oyunda stoperi ile gol buldu. Tribün coştu. Konuk ceza alanına doluşup kalesini savundu. Boşluk buldukça saldırdı. Artan gerilime bağlı heyecan, direklerden dönen, kale sahasından tribünlere vurulan toplar.

Ve uyanmak için üç maç ve bir yarı bekleyen lider, şampiyonluğu bir hafta daha erteledi.