İki farklı Fenerbahçe izledik dün Sivas’ta. Daha önce yazmıştık, eğer 4’lü savunma ile oynayacaksanız, yerini bilen futbolcularla sahaya çıkacaksınız. Orta sahada mücadele eden, savaşan futbolcuları seçeceksiniz. İleride kıvrak, rakibi geçebilen, top tutabilen isimlerle yola çıkacaksın. Sivas gibi zor bir deplasmanda İsmail Kartal hoca doğru kadroyu kurunca, etkili bir Fenerbahçe izledik ilk yarıda. İkinci yarı ile birlikte zorunlu değişiklikler vurdu, Sarı Lacivertli ekibi. Taşlar yerinden oynadı. Özellikle Novak’ın çıkmasıyla hücumda etkili ayak Osayi Samuel sol beke çekildi, önüne de defansa yardım etmeyen, hücumda da etkili olamayan Pelkas alındı. Her şey bu andan sonra değişti. Oyuna ağırlığını koydu, ev sahibi ekip ve golü de buldu.

Üstelik iki topu da direkte patladı. İsmail Kartal oyuna müdahale etmek istedi ama ne Sosa, ne de Berisha çare olmadı Sarı Lacivertlilere. Fenerbahçe dün Sivas’tan bir puan çıkarttıysa, bunu öncelikle sezon başında eleştirilen Crespo’ya, sonra da Kim, Osayi, Zajc ve Serdar ile birlikte yerine giren Tisserand’a borçlu. Takımda sırıtan isim ise önce Nazım Sangare, sonra da kaleci Berke oldu.

Nazım’a verilen şans biraz da Murat Kapacak’a mı verilse acaba. Berke sakatlık sonrası iyi bir dönüş yapmadı. Yediği gol ve gereksiz çıkışları hatalıydı. Sivasspor’u tebrik etmek lazım. İkinci yarıda Rıza hocanın yerinde müdahaleleri ile birlikte etkili bir futbol ortaya koydular. Sarı Lacivertli takımı sahasına hapsettiler ama direkleri geçemediler.