Son dakikaya kadar hasretle beklediğimiz galibiyet golü, uzatmanın, uzatmasında VAR müdahalesi ile gelince milli mutluluğumuz zirve yaptı. Penaltı kararı lehimize olduğu için kamuoyunda kabul gördü, ama aynı karar, aynı dakikada bizim aleyhimize verilseydi, acaba ne kadar kabul edebilirdik? Nasıl tepkiler gösterirdik? Bir gerçek var ki, maçı kurtaran adam kesinlikle Burak Yılmaz’dır. Maç genelinde iyi oynamayan ama son dakikada hakemin üzerinde yarattığı baskı ile penaltıyı adeta alan Burak, gemisini kurtaran kaptan oldu. Tecrübeli, akıllı, kurnaz ve faydalı oyuncuya klasik bir örnek Burak Yılmaz.

***

Geçtiğimiz hafta Kulüpler Birliği’nin yaptığı toplantıda aldığı kararlar, TFF ile yapılan toplantı sonrasında resmi olarak açıklanacaktı. Sabah gazetesinin haberine göre TFF ile toplantı gizli olarak yapıldı ve herhangi bir açıklama yapılmadı. Sızan haberlere bakılırsa, aleni olarak 7 hakemin hakemliğinin bitirilmesi isteniyor. Maalesef durumun hakem camiası açısından en acı verici yönü ise bu toplantıya katılan MHK başkanının sessiz kalması. Buna inanmak çok zor. Serdar Tatlı, hakemlerin üzerindeki taban yapan inandırıcılık ve güvenini yeniden sağlamak istiyorsa, bu toplantıda neler olduğunu ve kendisinin yaptığı konuşmaları açıklamalıdır. Açıklamasa bile, hakemlere anlatmalıdır. Türk hakem camiasının bu tür toplantılarda sessiz kalan MHK başkanına değil, camiasının haklarını koruyan MHK başkanına ihtiyacı var.Konuşma fırsatı verilmediyse de, o toplantının sonuna kadar nasıl orada oturabildi acaba?

Ey Serdar Tatlı! Kelle alma toplantısında hakemlerini nasıl savunduğunu (savundu isen eğer) camiana anlatmalısın. Yoksa “Sükut ikrardan gelir” derler. Hakemlerine sahip çıkamıyorsun, arkasında duramıyorsun. Bari giderayak bir delikanlılık yap da, camia seni böyle hatırlasın.