Güzel bir futbol akşamı olması için her şey vardı. Seyirci, saha zemini, geçen sezonun şam- piyonu Trabzonspor ve pozitif futbol oynayan Hatayspor. Öyle güzel başladı ki, sanki Premier Lig maçı gibiydi. Karşılıklı ataklar, gollük pozisyonlar, estetik hareketler, kalecilerin başarılı kurtarışları adeta nefesleri kesti. Su molasından sonra ev sahibinin baskılı oyunu rakibini adeta fırtına gibi bunalttı. Ancak bu baskıda, Trabzonspor’un takım oyunu değil, bireysel hareketler ve gayreti ön plandaydı. Golde geldi ama, VAR’ın ofsayt çizgisine takıldı. Edin Vis- ca’nın şanssız sakatlanması moralleri bozunca, maçın temposu düştü.

Abdullah Hoca ikinci yarıya Abdül- kadir hamlesi ile başladı. Bu hamle işe yaradı, skoru da buldurdu.

Şampiyon bilindik baskıyı kuramadı. Kalesinde tedirgin edici pozisyonlar da yaşadı. Yine de şutları, pozisyonları vardı. Belki Kopenhag belki de Edin Visca düşüncesi konsantre eksikliği yarattı.

Geçen haftayı bay geçip dün ilk maçına çıkan Hatayspor, Serkan Özbalta ile ligde çok can yakacağa benziyor.

Hatayspor kalecisi Erce içinde dün enteresan bir akşamdı. Eski takımı Trabzonspor’a karşı başarılı bir müsabaka çıkardı Erce’nin, ağabeyi Arda Kardeşler’in meslektaşlarına karşı biraz daha saygılı olması gerekir.

Abdülkadir Bitigen, yönetim tarzı ile maçın temposunun yükselmesine katkıda bulundu. Kararlarında eyyam yoktu.