Son olarak CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Gönüllerdeki aday falan değil, düz söylüyorum, adayımız Bay Kemal” açıklamasıyla, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, “Genel Başkanımızın adaylığının 6’lı masa açısından sorun olacağını düşünmüyorum. 6’lı masanın aday tarifine uyan bir Genel Başkanımız var” açıklamasını yaparak Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olacağını bir kez daha duyurdular. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kadrosu çok haklı. Çünkü Ekrem İmamoğlu’nu aday yapsalar CHP’yi İmamoğlu’na teslim etmek için büyük fırsat vermiş olacaklar. Mansur Yavaş’ı aday yapsalar bu sefer de HDP’nin onun çapsızlığından hedefe gidemeyeceğini anlayıp karşı çıkmasından dolayı onu hiç akıllarına bile getirmek istemiyorlar. Yoksa Mansur Yavaş’a kalsa Kürdistan’ı kursalar bile ne sesi çıkar, ne ruhu duyar. Bakın CHP-PKK ilişkisine dair zerre itirazı var mı?

          6’lı masanın adayının Kemal Kılıçdaroğlu olacağı çok net bellidir. Zaten konuşmalarını artık “Yapacağım, edeceğim” şeklinde süslemektedir. Atatürk’ün miraslarına ihanet eden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bu vesileyle kurtulmuş oluruz inşallah.

Ama kendi içlerindeki aday tartışmaları da bir türlü bitmiyor.

          Gazeteci-yazar Enver Aysever, “Ben Mansur Yavaş’ın hizmetlerini takdir ediyorum, çok iyi işler yapıyor. Fakat ben bir solcu olarak Mansur Yavaş’a oy vermem. Çocuklarımın yüzüne nasıl bakarım?” diyerek tartışmaları körüklemiş…

          Öncelikle Mansur Yavaş’ın hangi hizmetlerini takdir ettiğini anlatsa da Ankara’da yaşayan bizler de öğrenmiş olsak.

          Enver Aysever; “Bugün 40 yıllık geçmişimi geride bırakarak, CHP adayı olmamla, geride kalan bütün tartışmalar bitecektir“ diyerek 2013’de CHP’ye geçen Mansur Yavaş’ı Ülkücü-Milliyetçi, özellikle seçim zamanları eliyle bozkurt yaparak gezen ve “Ben de Ülkücüyüm” diyen Kemal Kılıçdaroğlu’nu da Ülkücü mü sanıyor?

          Aysever, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ulu orta ”Ben de Ülkücüyüm” deyince, CHP’li Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı da “Ülkücü” zannetmiş olabilir.

          Oysa Mansur Yavaş CHP’nin çizgisine, bünyesine, politikasına uyan ne varsa 2013 yılından bu yana uygulamaktadır.

          CHP’nin rahatsız olacağı bir eylemi ve söylemi olmadığı gibi, MHP ve Ülkücü Hareketi rahatsız eden birçok söylemi, eylemi vardır?

“HDP ile görüşecek misiniz?” sorusuna “Ona ajans karar verecek” demesi…

“Selahattin Demirtaş’ı özgürlüğüne kavuşturun” diyene “İnşallah” karşılığını vermesi.

CHP’nin HD(P)KK ilişkisine zerre itiraz etmemesi.

          “HDP’liler rehabilite edilmeli” dedikten sonra PKK’lı Hasip Kaplan’ın “Mansur Yavaş, Seni öyle bir rehabilite ederiz ki feleğin şaşar. Aklın tavana vurur, Edepsiz..!” fırçasından sonra “HDP’liler rehabilite edilmeli’ derken dilim sürçmüş olabilir” şeklinde bir nevi özür dilemesi…

          Canan Kaftancıoğlu gibi kriminal bir tipe sahip çıkması. Kur’an-ı Kerim’i “Çağlar ötesinden gelen ses” diye aşağılamaya çalışan TBB Başkanını seçimi kazanınca beraber fotoğrafıyla Türkiye’de ilk kutlayan olması.

          HDP ve terörist Demirtaş aşığı Orhan Aydın’ın sunumuyla Gençlik Parkı’nda “Nazım Hikmet’in izinden” programı yaptırması.

          Kendilerinden olmayan bayanlara sözlü- yazılı taciz saldırıları karşısında susup, terörist Demirtaş’ın eşine saldırı olduğunda ilk tepki gösteren olması…

Bu özet Enver Aysever’i mutlu etmez mi?

          Enver Aysever seçim öncesi “Mansur Yavaş eğer kazanırsa, mesela ilk icraat olarak ‘Nihal Atsız Kültür Günleri’ yapsa, ağzından Nâzım Hikmet’i düşürmeyen CHP yöneticileri ne söyleyecek halka?” diye dert yanıyordu. Mansur Yavaş’ın “Nazım Hikmet’in izinden” programları Enver Aysever’i rahatlatmış olması lazım. Mansur Yavaş bir de “Demirtaş tiyatrosu” sahneye koyarsa herhalde Enver Aysever tam rahatlayacak. Mansur Yavaş’ın Ekrem İmamoğlu’ndan neyi eksik?

          Enver Aysever şuna emin olabilir. Mansur Yavaş’ın bir ideolojisi yoktur. Makam ve para garantisini alırsa gittiği her yerin düşünce ve fikir işçisi olabilir. Son üç yıldır CHP’nin çizgisinin dışında bir yanlışını gördünüz mü? CHP’liden daha CHP’li değil mi sizce?

          MHP’de iken “Deniz Gezmiş’i, hakim katili Yılmaz Güney’i, Terörist Kör Eşber’i, Yaşar Kemal’i kahraman ilan edip, ülkücüleri mafya ve çete ilan eden azılılara soruyorum: Bu insanlar mı çete yoksa siz mi çetesiniz?” diyen Mansur Yavaş’ın bu cümleyi CHP’de kurması mümkün değildir. Zaten hepsi yoldaşı olmuştur.

          Enver Aysever bence “Ben Devrimci, Dersimli Kemal’im” diye ortaya çıkan ve “Ben de Ülkücüyüm” diye siyasi meddahlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu ile yakından ilgilenmeli… HDP’ye Eşbaşkan olacak kıvama gelmiş Kemal Kılıçdaroğlu’na “Neyin Ülkücüsü bu Bay Kemal?” diye sorabilir. CHP’deki “İdeolojik Palyaçoluk” festival havasında değil mi sizce?

“Yoldaş Mansur, Ülkücü Kemal…”

Şu rezilliğe bakar mısınız?