Ülkesinden, vatanından kilometrelerce uzaklara tahta bavulları ile yıllar önce kara trenlerle taşınan bu vatanın öz be öz evlatları bugünlerde epeyce dertlimi dertli. Birinci nesil ömürlerini gurbet ellerde törpüleyerek ya kara toprağa girdi yada hayatının son demlerini yaşıyor. (Allah hepsine uzun ömürler versin)

İkinci nesil ise Atalarının yaşadığı sıkıntıları yaşamak, törpüledikleri ömürlerini gurbet ellerde ila nihai sürdürmek istemiyor. Ya ne istiyor ?

Bülbülü altın kafese koymuşlar ille de vatan ille de vatan demiş.

Ne demek istiyoruz?

Hayatını yabancı ülkelerde çalışarak çabalayarak kazanan, bu ülkenin öz be öz evlatlarına bulundukları ülkelerde yabancı diyorlar. Peki ya ülkesine geldiğinde ne deniyor ? Alamancı şuncu buncu.

Benim ülkemin öz be öz evlatları ne Alamancıdır nede şuncu buncu.

Öyleyse vatan özlemi ile yanıp tutuşan vatandaşlarımızın sorunu ne ? Ülkesine döndüğünde kalan ömrünü huzur içinde geçirmek, elde ettiği birikimlerini vatanında değerlendirmek.

Ne mi yaptık ?

Öylesine bir hata yaptık ki , vatan evlatlarını yüz üstü bırakıp ne haliniz var ise görün dedik.

Anlatayım.

Temmuz -2019 Tarihinde Sosyal Güvenlik Sistemimizin içine öylesine bir dinamit koyuldu ki vatan hasreti çekenleri ters yüz ettik.

Tıkır tıkır işleyen, ülkemize döviz kazandıran bir sistemi bazı karanlık eller siyasi çıkar elde etmek, mevcut hükümetimiz ile yurdışında bulunan vatandaşlarımızın arasını açmak, yurtdışında ki gücünü kırmak adına sözüm ona iyi halt işledi.

3201 Sayılı Kanun ile ellerinde bulunan hakları ellerinden alındı. Artık Türkiye de size emeklilik hakkı yok denildi.

Bu kimin işine yaradı ?

Hükümetimiz ile yurtdışındaki vatandaşlarımız arasında ki sıcak muhabbeti baltalamak isteyen hainlerin.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza seslenmek istiyorum.

Temmuz -2019 Yılında yürürlüğe sokulan garabet kanunun en azından belli bir süre askıya alınması ve yurtdışında bulunan vatandaşlarımıza altından kalkabilecekleri (Önceki Mevzuat) tekrar en azında bir süreliğine de olsa bu hakkın geri verilmesi sağlamaktır.

Yurtdışı borçlanması ile emeklilik hayali kuran vatandaşlarımızın bu haklarının geri verilmemesinin vebali çok ağır olacaktır.

Bizden söylemesi.

Önümüzdeki hafta 01.08.2019 Yılında Yürürlüğe giren düzenlemenin detaylarını yazacağız.