Basketbol süper liginin ilk yarısı ligin hem oyun hem de sonuç olarak en istikrarlı iki takımı Anadolu Efes ve Karşıyaka’nın liderlik mücadelesi ile sona erdi. İzmir’deki maçta iki takımın oyunu da izleyenlere keyif verdi. Karşıyaka zaten ligin en iyi savunma yapan takımlarından. Anadolu Efes de savunmada işi sıkı tutunca ortaya düşük şut yüzdeli, çekişmeli bir maç çıktı. Karşılaşmanın ilk yarısında konuk ekip, Micic’in liderliğinde 10 sayılık farka ulaştı. İkinci, yarıda Karşıyaka, Taylor ve Metecan ile geri döndü ve maçı uzatmaya taşıdı. Bu bölümde de heyecan ve çekişme devam etti. Larkin’in bireysel yetenekleriyle konuk ekip sahadan 82-80 galip ayrılırken liderliğini de korudu.

Ligin iddialı ancak bir türlü beklenen performansını ortaya koyamayan Fenerbahçe, Bursaspor maçında adeta direkten döndü. Bursaspor kazanması halinde ilk sekize kalacağı maçta dört yabancısı ve kısıtlı rotasyonuna rağmen Fenerbahçe’ye kafa tuttu. Son dakikalara yedi sayı önde girdi. 81-77 öndeyken hatalı beş saniye kararı üç farkla biten maçın sonucunu etkiledi. Fenerbahçe, yeni transferi Thomas’a rağmen ribauntlarda geride kaldı. Melih, Williams ve Westerman etkili olan isimlerdi. Ancak De Colo yine lider gibi oynadı, 29 sayı ve son saniye üçlüğü ile galibiyeti getirdi. Lauvergne ve Stimac’ı potaaltı savunmasında sıkıntı yaşadığı için gönderen Sarı Lacivertliler, Kaliniç’in gerçek pozisyonuna dönmesi, Datome’nin bilindik ritmini bulması ve De Colo’nun direksiyona geçmesiyle kıpırdanmaya başladı. Bakalım, Nunnaly’nin dönmesiyle birlikte Fenerbahçe savunma gediklerini kapatabilecek mi, yoksa çözümü başka transferlerde mi arayacak?

Bazen düşüş yaşasa da sessiz sedasız üst sıraları kovalayan Galatasaray, Gaziantep Basketbol’a şans tanımadı. Göksenin ve Emre Gökalp’in yerli katkısı iki takım arasındaki dengeyi bozdu. Beşiktaş, deplasmanda Ormanspor’u yenerken McKissic ve İsmet ön plana çıktı. Ancak bu sonuç Siyah Beyazlıları ilk sekize sokamadı. Ormanspor’da, Kikanoviç ve Warren’ın oyunu galibiyete yetmedi. Bir sıra daha alta indiler.

Tofaş, Büyükçekmece’yi beklendiği gibi farklı yendi. Bursa ekibi hem yarışmacı hem de yetiştirici kimliğini sahaya yansıtmaya devam ediyor. Deneyimli gençlerinden Yiğit’i Galatasaray’a gönderen, Muhsin ve Berkan’dan daha fazla faydalanan Tofaş, bu maçta da Batın, Ata Can ve Bora’yı sahaya sürdü. Türkiye Kupası için sekizinciliği kovalayan takımlardan Türk Telekom, Bahçeşehir Koleji deplasmanında amacına ulaştı. Bahçeşehir Koleji’nin eşleşme sıkıntısıyla durduramadığı Fall, 32 sayı, 15 ribaundla maça damgasını vurdu. Başkent ekibi, Beşiktaş ve Bursaspor’u averajla geçerek Türkiye Kupasına katılma hakkını aldı.

Gençleriyle ligde ses getiren Bandırma Teksüt, iyi başladığı maçın sonunu, yerliler sustuğu için getiremedi. Browne ve Colson’un performansını Sinan ve Doğuş ile destekleyen Darüşşafaka kazanarak yedinci sıradan Türkiye kupasının yolunu tuttu. Alt sıralar ilgilendiren maçta Afyon Belediye, Sigortam Net İTÜ’yü farklı yenerek kendini biraz daha yukarı attı. İTÜ bu sonuçla ligin dibinden kurtulma umudunu daha da azalttı.

İlk yarı sonunda sırasıyla ilk sekize giren Anadolu Efes, Karşıyaka, Fenerbahçe, Galatasaray, Tofaş, Teksüt Bandırma, Darüşşafaka ve Türk Telekom Türkiye Kupası maçlarında oynama hakkı kazandı. İlk dört takım son dört takımla eşleşecek. Turu geçen dört takım 14-16 Şubat günlerinde Ankara’da kupa için karşılaşacak.