Başarılı futbol yorumcusu Ergin Aslan, 2022-2023 sezonu başlarken, 4 büyük takımın görüntüsünü Spor Depor için değerlendirdi.

Süper Lig’de 2022-2023 sezonu başlarken, herkesin kafasında bir ön izlenim var elbette. Gerek yapılan transferler gerekse de oynanan hazırlık maçları bizlere bir fikir verdi. Ancak ne transferden ne de şu ana kadar oynanan maçlardan kesin kanıya ulaşamayız. Geçen sezon Trabzonspor iyi bir kadro kurarken, lige favori olarak giren Beşiktaş, Pjanic transferi ile birlikte düşüncelerde arayı iyice açmıştı. Buna Alex Teixeira ve Batshuayi’yi de ekleyince 1 numaralı favori olarak girdi sezona. Hatta Trabzonsporlu arkadaşlardan “Tam iyi bir kadro kurduk şampiyon olalım dedik, Beşiktaş Pjanic’i getirdi” diyerek bu konudaki temkinlerini ortaya koyuyorlardı. Ancak evde yapılan hesap çarşıya çıkınca şaştı. O nedenle; ön veriler bize bir fikir verir ancak şampiyonun kimin olacağını şimdiden öngörmek imkansız.

EN HAZIRI TRABZONSPOR

En hazır kadro Trabzonspor’da görünüyor. Kadrosunu büyük oranda koruyan, hocasıyla yola devam eden, ayrılıkların yerini onları aratmayacak isimlerle kapatan, takım, taraftar, yönetim ekseninde camia olarak en bütün görüntüyü veren kulüp Trabzonspor. Tabi Avrupa serüveni Süper Lig’le birlikte nasıl gidecek, biraz da bu belirleyici olacak. Şampiyonlar Ligi beklentisi oldukça yüksek. Olur da elenirse bu camia üzerinde bir motivasyon kaybına neden olur.

ANAHTAR JESUS’TA

Fenerbahçe, geçen sezon İsmail Hoca’yla son 3 ayı hiç yaşamamış gibi davranarak yepyeni bir kadro kurdu. Çok tecrübeli ve geçmişi kupalarla dolu Jesus’u takımın başına getirdiler. Dinamo Kiev maçlarından sonra “Acaba yine mi olmayacak?” endişesi oluşsa da, Slovacka maçı camiayı yeniden havaya soktu. Sarı-lacivertliler için 2 maç özelinde yaşanan duygu kırılmaları sezonda nelerle karşılaşacağını ortaya koyuyor. Yani bu kadronun ve bu sezonun ortası yok. Ya gerçekten iyi başlayıp ligi süpürüp götürecek ya da kötü gidişatta Ekim ayında ciddi problemler yaşanacak. Bunu biraz da Jesus’un kalabalık kadroyu nasıl idare edeceği belirleyecek.

AVRUPA ETKİLER

Beşiktaş, iyi bir 11 kurdu lakin kadroyu derinleştirmesi ve sistem konusundaki kafa karışıklığını gidermesi lazım. Valerien İsmael, geçen sezonki 8 maç ve bu sezon başındaki hazırlık maçlarında çok iç açıcı görüntü vermedi. Kendisi bir arayışta. 3’lü sistemde ısrarcı olsa da, camia baskısından mıdır yoksa kadrodaki oyunculardan en iyi verimi alabilmek için midir zaman zaman 4’lüye döndü. Şayet birincisi ise sıkıntı, ikincisi ise doğru bir karar. Galatasaray ise geç de olsa ideal kadrosunu oluşturmak üzere. 2 kupa almış iyi bir teknik direktörü ve takıma hem golcülük hem de liderlik edecek Seferovic’i aldılar. Galatasaray ve Beşiktaş, diğerlerinin Avrupa serüveninde yaşayacakları yoğunluğu iyi kullanırsa yarışa net ortak olurlar. Özetle; şampiyonluk yarışında kimin öne çıkacağını görmek için Ekim ayını görmemiz gerekiyor.

Kaynak: Spor Depor

Editör: Haber Merkezi