Vaka sayılarının 60 bine çıkmasının ardından Kabine Toplantısı'nda kapanma kararı alınmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüz yüze eğitim ve sınavların ertelendiği duyurmuştu. Canlı yayında soruları yanıtlayan Bakan Soylu ise Milli Eğitim Bakanlığı Aile Bakanlığı'nın ortak bir çalışma yaptığı söyledi.

ANAOKULLARI VE KREŞLER AÇILACAK MI?

NTV'de gündeme dair soruları yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya kreş ve anaokullarının son durumu soruldu.

Anaokulu ve kreşler

Bakan Soylu şu açıklamalara yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanımızın kararı, ilk karar da duruyor, açmamak konusunda. Bazı Avrupa ülkelerinde açma konusunda esneklik var. Bütün çalışma şartlarını düşünerek bir değerlendirme yapıyoruz. Aile Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı değerlendiriyor. Aile Bakanlığı bir çalışma yapıyor, kendilerine gelen taleplere yönelik bir karar verecekler.

Bu hareketlilik hiç kapanma olmasaydı bayramda da olacaktı. Bunun avantajı şu, gidenler gittiği yerde 17 gün karantinada kalmış olacak.

Aşılar sayesinde Haziran sonunda iyi bir noktada olacağız."

TAM KAPANMADA ALKOL YASAĞI

"Geçen dönemde de bu tartışma oldu. Haftasonu kısıtlamasından bir farkı yok. Kural aynı, süre uzun. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı fakat süre uzun. İnsanın temel haklarından birisi, seyahat hakkı yok, ondan vazgeçiyoruz. İnsanlar nelerden vazgeçiyor. Hiçbir artı kısıtlama söz konusu değil, biraz sabırlı olacağız. Dünyanın her yerinde böyle kısıtlamalar oldu. İngiltere'den Fransa'ya kadar bakıyoruz. Paris'te 22:00 - 06:00 alkol satışı yasağı gibi, kısıtlama saatlerinde yasak gibi birçok örnek verebiliriz. İnanın İngiltere'den Fransa'ya kadar birçok örnek var. Biz bunları değerlendirerek bütün adımları attık. Alkol yasağı tartışmasından hiç rahatsız değilim, biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım."

ANAOKULLARI VE KREŞLER KAPANDI MI?

Bayram öncesi Kabine'den tam kapanma kararı çıktı. Koronavirüs nedeniyle alınan yeni kararlar neticesinde okulların da eğitimine ara veriliyor. Erdoğan'ın açıklamasına göre, ''Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir'' demişti.

Editör: Haber Merkezi