Ankara iftar vakti, akşam ezanını sabırsızlıkla bekleyen Ankaralı vatandaşlar tarafından heyecanla bekleniyor. Günlerin ilerlemesiyle oruçlu geçirilen vakit gittikçe artıyor. Havaların serin gitmesiyle bir nebze rahatlayan oruçlu vatandaşlar, gün içerisinde Diyanet'in hazırladığı Ramazan imsakiyesini kontrol ediyor. Bugün 2019 Ramazan ayının 17. orucu eda edilirken, bir yandan da Ramazan Bayramı hazırlıkları yapılmaya başlanıyor. Peki, bugün Ankara'da iftar saat kaçta açılacak? İşte, 22 Mayıs Çarşamba Diyanet imsakiye Ankara ve tüm iller listesi...

Ankara'da iftar saat kaçta açılacak?

Ankara'da iftar saatini sabırsızlıkla bekleyen pek çok vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. Bugün Ankara'da iftar saat 20.09'da açılacak

22 Mayıs Çarşamba Diyanet imsakiye Ankara ve tüm illerin bilgisine ulaşmak için buraya tıklayın

Ramazan'ın 17. gün duası: Allah'ım! Bugünde beni salih amellere hidayet et; bugünde beni hacet ve arzularıma kavuştur. Ey açıklamaya ve sormaya ihtiyacı olmayan; ey âlemdekilerin göğsünde bulunanları (içinde geçenleri) bilen Rabbim! Hz. Muhammed'e (s.a.v) ve onun tertemiz Ehlibeyti'ne rahmet et. 

SAHURDA TOK TUTAN 10 YİYECEK 

Yumurta: Vazgeçilmez bir sahur seçeneği. Onu omlet olarak ya da menemen gibi sebzelerle zenginleştirerek tüketmek en doğrusu. 

Peynir: Başlı başına bir sahur seçeneği olabilir. Onun yerine yoğurdu da tercih edebilirsiniz.

Etli dolmalar: Dolma hazırlarken pirinç yerine kepekli bulguru tercih etmenizi öneririz.
Posa zengini çorbalar: Özellikle kuru baklagil eklenmiş yoğurt çorbaları, yulaf kepeği ve mercimek eklenmiş sebze çorbaları ile nohutlu çorbalar akılcı sahur seçenekleri arasında.

Proteinli salatalar: Ton balığı, tavuk ve et parçalarıyla zenginleştirilmiş salatalara da sahurda yer verebilirsiniz.

Meyveli yoğurt: Şeftali ya da kayısı eklenmiş bir kâse yoğurt, mükemmel bir sahur seçeneği...

Yağlar: Zeytinyağı ve keten tohumu yağı, tokluk süresini uzatır. Bu nedenle sahur seçeneklerinize bu yağlardan ekleyebilirsiniz. Yağdan zengin olması nedeniyle avokado da iyi bir sahur seçeneği.

Baklagiller: Bol mercimekli salatalar, kıymalı mercimek, nohut, fasulye karışımları sahur için iyi seçimlerdir.

Ayran, kefir: Ayran mükemmel bir sahur içeceğidir. Ancak sahurda sadece ayrana değil, kefire de yer vermeyi düşünün. Bol salatalık eklenmiş güzel bir cacık da içecek yerine geçebilir.

Badem, fındık, fıstık: Her sahura iki adet ceviz, üç adet fındık, dört adet bademle başlamanızı tavsiye ederim.

Ankara iftar vakti, akşam ezanı saati yakınlaştıkça Ankara'da yaşayan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İftar saatini sabırsızlıkla bekleyen Ankaralılar şu saatlerde Diyanet İşleri Başkanlığını Ramazan imsakiyesini araştırıyor. Peki, bugün Ankara'da iftar saat kaçta açılacak? İşte, 22 Mayıs Çarşamba Diyanet imsakiye Ankara ve tüm iller listesi...

Editör: Haber Merkezi