Çalıştay düzenleme kurulu başkanlarından Prof. Dr. Cengiz Şahin, çalıştay ile ilgili gazetemiz TÜRKGÜN’e şunları söyledi;

‘’Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile faaliyet gösteren Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu’nun (BMYK) kararlarına ithafen bugüne kadar tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de çeşitli faaliyetler yaygınlaştırılmıştır.

Bu kapsamda, tüm tarafların içerisinde yer alacağı, herkesin sorunları ve çözüm önerilerini rahatlıkla dile getirebileceği “BEN OLSAYDIM” etiketi kullanılarak Üniversitemiz ve Ankara Valiliği işbirliği ile 31 Mart 2022 tarihinde tüm tarafların katılımıyla “Ankara Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı 2022” yapılacaktır.

Bu çalıştayın temel amacı; bağımlılıkla mücadele kapsamında sorun ve çözüm önerilerinin tartışılmasının yanı sıra, katılımcıların tecrübe ve bilgi birikimlerini paylaşabilmelerine zemin oluşturup ilimizde yürütülen çalışmalara katkı sağlamalarıdır.

Çalıştay kapsamında 10 adet masa kurulacak ve toplam 150 katılımcı yer alacaktır. Masa konu başlıkları; alkol bağımlılığı ile mücadele, tütün ve tütün bağımlılığı ile mücadele, uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele, kumar ve kumar bağımlılığı ile mücadele, teknoloji bağımlılığı ile mücadele, bağımlılık ile mücadelenin sosyal, eğitim ve çevre (talep) yönü, bağımlılık ile mücadelenin emniyet ve adli (arz) yönü, bağımlılık ile mücadelenin tedavi ve rehabilitasyon yönü, bağımlılık ile mücadelede iletişim ve medyanın rolü, bağımlılık ile mücadelede kurumlar arası koordinasyonun önemi olarak belirlenmiştir.

Masalarda alanında uzman bir akademisyen moderatörlüğünde konu ile ilgili tarafların konuyu her yönüyle masaya yatırmaları öngörülmektedir.

Masalarda konuyla ilgili her kesimden insanlar olacaktır. Milletvekilleri, hakimler, savcılar, kaymakamlar, belediye başkanları, emniyet temsilcisi, kolluk kuvvetleri, öğretim üyeleri, basın mensupları, YEDAM temsilcileri, AMATEM yetkilileri, uzman hekimler, psikologlar, psikolojik danışmanlar, sosyal çalışmacılar, tütün denetçileri, STK temsilcileri, çocuk gelişimciler, avukatlar, muhtarlar, din görevlileri, öğretmenler, öğrenciler, sporcular, sosyal medya fenomenleri, işletme sahipleri, eski kullanıcılar, mağdurlar, ebeveynler vb. kişiler görev alacaktır.

Tüm Türkiye’ye örnek teşkil edecek ve bu kapsamda ilk defa yapılan, Üniversitemiz ile Ankara Valiliği’nin 31 Mart 2022 tarihinde ortaklaşa düzenlediği “Ankara Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı 2022”ye tüm ilgililer davetlidir.’’

Editör: Haber Merkezi