Ankara'da iftar bugün saat kaçta açılacak? sorusu Ankara'da yaşayan ve oruç tutan vatandaşlar için belki de en merak edilen konular arasında geliyor. Kaç saat oruç tutacağını ve kaç saat sonra iftar yapacağını merak eden vatandaşlar Ankara'da iftar bugün saat kaçta açılacak? araştırması yapıyor. Son hafta boyunca serin giden hava durumu nedeniyle oruç tutmakta zorlanmayan pek çok vatandaş, Ankara'da havaların ısınmasıyla, iftar saatini daha fazla merak eder oldular. Peki, Ankara'da iftar bugün saat kaçta açılacak? İşte, 13 Mayıs Pazartesi Diyanet Ankara iftar saatleri...

Ankara'da iftar bugün saat kaçta açılacak?

Ankara iftar vakti oruç tutan vatandaşlar için günün en kritik konusu haline geldi. 13 Mayıs Pazartesi günü Ankara'da iftar saat 20.01'de açılacak. 

13 Mayıs Pazartesi Diyanet Ankara ve tüm illerin iftar saatlerini görmek için buraya tıklayın

Ramazan’ın 8. Gün Duası:

Allah’ım! Bu günde öksüzlere merhamet etmeyi, fakirlerin karnını doyurmayı, karşıma çıkan herkese Selâm vermeyi ve değerli insanlarla oturup kalkmayı bana nasip eyle; iyilik ve ihsanınla, Ey arzu edenlerin sığınağı!

Arapçası: "Allahummerzugnî fîhi rahmet'el-eytami ve it'am'et-taam ve ifşa'es-selâm ve suhbet'el-kiram, bi-tavlike ya melce'el-amilîn." 

Ramazan bu sene kaç gün?

Diyanet, kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, ramazanın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için ramazan 29 gün sürecek. Buna göre, Türkiye genelinde ramazanın birinci günü en uzun oruç 16 saat 10 dakika ile Sinop'ta, en kısa oruç ise 15 saat 33 dakika ile Hatay'da tutulmuş olacak Ramazanın ilk gününün ilk iftarı 19.06'da Hakkari'de, son iftarı ise saat 20.23'te Edirne'de açılacak.

Editör: Haber Merkezi