Başkent Ankara’da koronavirüsten kaç kişinin öldüğü ve kaç hastanın olduğu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Son günlerin en çok araştırılan konularından biri olan Ankara’daki koronavirüs vaka ve ölü sayısını haberimizde okurlarımızla paylaşıyoruz. İşte ayrıntılar…

TÜRKİYE’NİN TÜM İLLERİNDE VAKA TESPİT EDİLDİ

1 Nisan Çarşamba günnü gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısının arından gözler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına çevrilmişti. Bakan Koca, önce her gün olduğu gibi Türkiye günlük koronavirüs tablosunu paylaştı, ardından hangi ilde kaç Kovid-19 vakası tespit edildiği bilgisini verdi.

İllere corona virüs bilgisinin daha önce paylaşılmamasının, insanların o illere yığılmasını önlemek amaçlı olduğunun söyleyen Bakan Koca, İtalya’nın bu bilgileri erken vakitte paylaşması nedeniyle Kovid-19 virüsünün yayılma hızının artırıldığını iddia etti.

ANKARA’DAKİ KORONAVİRÜS VAKA SAYISI

Başkent Ankara’da bugüne kadar 712 koronavirüs vakası tespit edildi. Bu hastalardan 7’si Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti.

EN ÇOK VAKA İSTANBUL’DA

Türkiye’de, hem vaka hem de ölü sayısı bakımından İstanbul ilk sırada geliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bunun sebebini Türkiye’nin dünyaya açılan kapısının İstanbul olmasından kaynakladığını vurguladı.

İstanbul’da, Kovid-19 sebebiyle yaşanan can kaybı sayısı 117 olurken, şehirde görülen vaka sayısı ise, 8 bin 882 olarak kaydedildi.

En çok vaka ve can kaybının gerçekleştiği iller arasında ikinci sırada İzmir yer alıyor. Bugüne kadar İzmir’de görülen vaka sayısı 853 iken, Kovid-19 sebebiyle ölenlerin sayısı 18 olarak belirlendi.

Koronavirüs nedeni ile Konya'da 7 kişi, Zonguldak'ta 5 kişi, Trabzon'da 5 kişi, Balıkesir'de 5 kişi, Adana'da 3 kişi, Sakarya'da ise 3 kişi yaşamını yitirdi.

Toplam 39 ilde can kaybı bulunurken, 42 ilde virüs nedenli hayatını kaybeden vatandaş bulunmuyor.

 

Editör: Haber Merkezi