Anneler Günü ne zaman? 2019 Anneler Günü hangi gün kutlanacak? sorusunun yanıtı her yıl olduğu gibi bu yıl da merak ediliyor. Kesin bir tarih olmaması ve her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanması nedeniyle Anneler Günü ne zaman sorusu her yıl sıkça sorulan sorular arasına giriyor. Mayıs ayının ikinci haftasına girilmesiyle birlikte, bu özel günlerinde annelerini mutlu etmek isteyen milyonlarca kişi, Anneler Günü ne zaman? Anneler Günü hangi gün kutlanacak? araştırması yapmaya başladı. Dünyanın en özel varlıkları olan annelerin emeğini ve hakkını sadece yılın bir gününde ödemek mümkün olmasa bile, Anneler Günü'nde yapılacak tatlı sürprizler gönüllerini almak için iyi bir yol olabiliyor. Peki, Anneler Günü ne zaman? 2019 Anneler Günü hangi gün kutlanacak? İşte yanıtı ve Anneler Günü tarihçesi, Anneler Günü hediye tavsiyeleri...

Anneler Günü ne zaman? 2019 Anneler Günü hangi gün kutlanacak?

Anneler Günü, evlatları için canlarını feda etmekten çekinmeyen, onların iyiliği için her türlü zorluğa göğüs geren ve kendi imkansızlıklarıyla çocuklarına imkan oluşturan annelerin hakkını ödemeye yetmese de onlar için özel bir şeyler yapabilmenin, bugün senin günün diyebilmenin en kesin yollarından biri. Her yıl mayıs ayının ikinci haftası kutlanan Anneler Günü, bu yıl da yine aynı şekilde; 12 Mayıs tarihinde kutlanacak. 

Anneler Günü tarihçesi

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Anneler Günü hediye tavsiyeleri

Anneler gününde nasıl bir hediye alacağına karar veremeyenler için aşağıda hazırladığımız liste yardımcı olabilir. Ancak unutmamamlıdır ki, herkesin zevki ve ihtiyacı farklı olduğundan, annenizin zevklerini ve nelerden hoşlanacağını biraz olsun bilmeniz gerekir. Bunun için de annenizle bol vakit geçirmelisiniz. Çocuklarıyla birlikte olan, çocukları uzakta olsa bile onları yanında ghisseden anneler için her gün anneler günü gibi geçer. Ama tabii ki bu Anneler Günü'nde onlara hediye alınmasa da olur manasına gelmez. İşte Anneler Günü için bazı hediye tavsiyeleri...

1) Buket Çicek
2) Kutu Çikolata (özel çikolatalı, çiçek mevyeler)
3) Küçük Ev Aletleri
4) Züccaciye, Mutfak Eşyaları
5) Giyim Eşyası
6) Takılar (Kolye, Küpe, Saat.. vb.)
7) Fotoğraf Çerçevesi
8) Duvar Saati
9) Annelere Özel Ödül Plaketleri (yılın annesi, yıldızım sensin vb.)

Editör: Haber Merkezi