Anneler Günü için hediye ne alabilirim? diye düşünen evlatlar araştırmaya koyuldu. Şüphesiz her evlat annesi için en güzel hediyeyi seçmek ister. Bu sebeple Anneler Günü hediye önerileri ile kafalarında fikir oluşturabiliyorlar. En güzel anneler günü hediyeleri haberimizde. 

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN KUTLANACAK?

Anneler Günü ülkemizde mayıs ayının ikinci pazarı kutlanıyor. Bu yıl Anneler Günü 9 Mayıs Pazar gününe denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ NEREDEN ORTAYA ÇIKTI

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Anneler günü hediye önerileri

ANNELER GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Bir annenin sevgisi koşulsuzdur ve çocukları için saftır. Anneler Günü, bir annenin sevgisinin, acımasız katkısının, çocuğuna ve ailesine fedakarlığının bir kutlamasıdır. Anne kelimesi herkesin kalbinde heyecan uyandırır. Bir annenin sevgisi eşsizdir ve diğerlerinden farklıdır.

KİTAP

Koronavirüsle mücadele kapsamında evde kaldığımız şu günlerde annenize güzel bir kitap hediye edebilirsiniz.

Anneler günü hediye önerileri

YILIN EN İYİ ANNESİ MADALYONU

Annenize ilginç bir hediye vermek istiyorsanız, “Yılın en iyi annesi madalyonu” nu alabilirsiniz.

SENİ SEVİYORUM KUTUSU

Hediyede biraz da el emeğiniz olsun istiyorsanız, birçok dilde seni seviyorum yazıp güzel bir kutunun içerisine koyabilirsiniz.

Anneler günü hediye önerileri

Avuç içi saksı

Anneler için en değerli kişiler elbette evlatları. Bu nedenle sizin ellerinizin şeklinden oluşan bir saksı anneniz oldukça değerli olacaktır. Yapımı ise oldukça basit. Gerekli alçı malzemelerini alarak bunu yapabilirsiniz. Vakti olmayan kişiler ise eldivenin içerisini alçı ile doldurarak kurumaya bırakabilir, alçı donduktan sonra eldivenleri keserek alçının içerisine toprağı koyabilir.

Aile tablosu

Covid-19 kapsamında en çok satılan ürünlerden biri de tablo yapmak için kullanılan boya ve benzeri malzemeler olmuştu. Ailenizi yansıtan bir tablo hazırlayarak annenize hediye edebilirsiniz.

Anneler günü hediye önerileri

Şarkılı video montajı

Dijital çağda verilebilecek en kolay hediyelerden biri de annenizin ve ailelerinin fotoğraflarından oluşan bir slayt hazırlamak olabilir. Fon müziği olarak bu slayta annenizin en sevdiği şarkıyı da ekleyebilirsiniz.

Kar spreyli balon odası

Evin bir odasını çeşitli renklerde balonlarda süsleyerek herhangi bir alana kar spreyi ile annenizi ne kadar sevdiğini anlatan sözler yazabilirsiniz.

Anneler günü hediye önerileri

Teknolojisever Anneler İçin Hediye fikirleri

Teknolojik pek çok cihaza bizden daha çok merakı olan annelerimizi bu Anneler Günü’nde teknolojik bir hediyeyle sevindirmeye ne dersiniz? Anneler Günü’nde annenize hediye edebileceğiniz teknolojik ürünler arasında akıllı cep telefonları, akıllı bileklik, tablet, bilgisayar, cep telefonu aksesuarları ve televizyon gibi ürünler yer almaktadır. 

En uygun Anneler Günü hediyeleri

En uygun Anneler Günü hediyeleri onları düşünerek ve ihtiyaçlarını belirleyerek aldığınız hediyelerdir. Öncelikle onun seveceği, ihtiyacını giderecek ve daimi olarak kullanabileceği hediyeler onları düşündüğünüzü hissettirerek hem mutlu edecektir hem de ihtiyaçlarının karşılanması açısından uygun bir tercih olacaktır.

Anneler günü hediye önerileri

Editör: Haber Merkezi