Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı: "İskandinav pazarı, bu yılın en iyi performansına sahip oldu. İsveç'ten yüzde 30, Norveç'ten yüzde 67, Finlandiya'dan ise yüzde 10 artış yakalandı" ifadelerini kullanırken Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'ya gelen İskandinav turist sayısında artış olduğunu bildirdi.

Yağcı, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ocak - 31 Temmuz dönemi turizm verilerine göre, kaynak pazarların tamamında artış gerçekleştiğini açıkladı.

Ana pazarlar olarak değerlendirilen Rusya ve Almanya'nın pazar payında aşağı yukarı yüzde 50'ye sahip olduğunu aktaran Yağcı, şunları kaydetti:

"Rusya'dan bu yılın 7 ayında gelen ziyaretçi sayısı aşağı yukarı 3 milyon oldu, geçtiğimiz yıla göre yüzde 14 bir fark söz konusu. Diğer ana pazarımız Almanya'dan ise bir milyon 319 bin ziyaretçi geldi ve geçen yıla göre artış yüzde 20 olarak gerçekleşti. Almanya, Türk turizmi için çok büyük öneme sahip. Dünyanın en büyük kaynak pazar hacmine sahip 3 ülkeden birisi. Bu önem doğrultusunda Almanya'dan ziyaretçi getiren tur operatörleriyle ilişkilerimize özel önem veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda pazar payı oranının daha yukarıya seviyelere geleceğini öngörüyoruz."

Polonya'nın da yüzde 49'luk artışla en büyük artış sağlayan Avrupa Birliği üyesi ülke olduğunun önemini vurgulayan Yağcı, Polonya'nın yüksek nüfus oranıyla Antalya için özel önem gerektiren ve büyük potansiyel barındıran bir pazar olduğuna dikkati çekti.

Özel marketing çalışması gereken kaynak pazarlar bulunduğuna da işaret eden Yağcı, açıklamasında şu bilgileri verdi:

"İskandinav pazarı, bu yılın en iyi performansına sahip oldu. İsveç'ten yüzde 30, Norveç'ten yüzde 67, Finlandiya'dan ise yüzde 10 artış yakalandı. İskandinav pazarının bu oranlarda artış göstermesini, önümüzdeki yıllara yönelik 'geri dönüş' alınacağı olarak dağerlendirebiliriz." dedi.

Antalya'ya 193 ülkeden 8 milyon turist geldi

Dünyanın dört bir yanından turist ağırlayan Antalya'ya bu yıl 7 ayda gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16'lık artışla 8 milyon 193 bin 924 oldu.

Temmuz ayında gelen turist sayısının 2 milyon 601 bin 928 olduğu belirlenirken, 344 bin 727 yerli turist de tatil için Antalya'yı tercih etti.

Bu dönemde en çok turist gelen ülkelere bakıldığında ise ilk başta Rusya yer aldı. Rusya'dan gelen turist sayısı yüzde 12,4'lük artışla 2 milyon 976 bin 1 oldu.

İkinci sırada bulunan Almanya'dan ise yüzde 18,7'lik bir artışla bir milyon 326 bin 770 kişi geldi.

Üçüncü sırada yüzde 5'lik artışla 459 bin 822 turistle Ukrayna yer aldı.

Geçen yıl aşağı yukarı 14 milyon turist ağırlayarak rekor kıran Antalya'nın, 2019'da 16 milyon turist hedefine erişerek yeni bir rekora imza atması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi