AÖF güz dönemi sınavları ne zaman? AÖF canlı dersleri devam ederken AÖF güz dönemi sınav tarihleri belli oldu. Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarının online olup olmayacağı da merak ediliyor. Açıköğretim Fakültesi AÖF kayıt tarihleri 17 Ekim'de sona erdi. Öğrenciler AÖF güz dönemi sınav giriş belgeleri çıktı mı yayınlandı mı? diye merak ediyor. 

AÖF SINAV GİRİŞ BELGESİ BELLİ OLDU MU, AÇILDI MI?

AÖF güz dönemi sınav yerleri hakkında henüz bir duyuru yayınlanmadı. AÖF sınav giriş belgeleri hakkında resmi açıklama geldiği zaman sitemizde yer alacak.

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

2021 AÖF Güz Dönemi ara sınavları 27-28 Kasım 2021 tarihleri aralığında yapılacak. AÖF dönem sonu sınavları ise 08-09 Ocak 2022 tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. AÖF ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte AÖF canlı derslerin ne zaman başlayacağı konusunda Anadolu Üniversitesi de açıklama yaptı. 18 Ekim tarihiyle AÖF online dersler başlamıştı. 

Açıköğretim Fakültesi

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ YAPILACAK?

AÖF yaz okulu sınavları yüz yüze olarak yapılmıştı. 2021-2022 AÖF güz dönemi sınavlarının da bu sebeple yüz yüze yapılması bekleniyor. AÖF öğrenciler güz dönemi ara sınavlarına AÖF sınav merkezinde girebilecek.

AÖF BAŞARI NOTU NEDİR?

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarının 9.maddesinde "(Değişik:Senato‒3/1/2017‒1/10; Değişik: Senato‒18/9/2018‒7/4; Değişik: Senato‒27/11/2019‒15/13; Değişik: Senato‒11/3/2020‒2/7) Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Öğretim Programlarında, ders bazında "Başarı Notu" alt sınırı uygulanır. "Başarı Notu" alt sınır değeri, laboratuvar dersleri, uygulama dersleri ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 35'tir..." denilmektedir.

Not: 2019-2020 öğretim yılı bahar döneminden itibaren geçerli olacak şekilde "Başarı Notu" alt sınır değeri 35 olup Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde harf notları, dersin alındığı ilgili dönemdeki Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Öğrenci Değerlendirme Sistemi Esaslarına göre belirlenmektedir.

A, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. Bu notları aldığınız dersleri tekrar seçemezsiniz.

CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu Başarılı yani genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde ise geçer harf notlarıdır ve öğrenci bu dersleri tekrar seçemez. Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.

FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.

Örneğin, Akademik durumu Uyarı olan bir öğrencinin, daha önceki dönemden iki DD, bir DC olmak üzere üç koşullu geçer harf notuna ve bir de FF notuna sahip olduğunu varsayalım. Öğrenci koşullu geçer harf notuna sahip olduğu 3 dersi istediği zaman alabileceği gibi, FF notuna sahip olduğu dersi de istediği zaman alabilir. Burada önemli olan öğrencinin mezun olmak için genel not ortalamasını 2.00 ve üstüne taşıması ve FF dersinin olmamasıdır. Öğrenci genel not ortalamasını 2.00 ve üzerine taşıdığında koşullu geçer harf notuna sahip olduğu derslerden de başarılı olmuş olacaktır.

Editör: Haber Merkezi