Öğrencilik hayatına AÖF’de devam eden öğrenciler, bu sene ilk defa gerçekleşen yaz okulu sınavlarının da tamamlanmasının ardından ‘AÖF kayıt yenileme ne zaman başlayacak?’ araştırmasını yapıyor. Eylül ayının sonlarına yaklaştıkça aramalarını sıklaştıran öğrenciler Açıköğretim kayıt yenileme takvimini ve kayıt yenileme nasıl yapılır sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirler…

İŞTE AÇIKÖĞRETİM KAYIT YENİLEME TAKVİMİ

2019‒2020 öğretim yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemleri;

16 - 20 Eylül 2019 tarihleri arasında aşağıda belirtilen gün ve 00:15 ‒ 23:59 saatleri arasında, Örgün Öğrenci Sistemi (ANASİS) üzerinden yapılacaktır

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencileri hariç; lisans öğrencileri için kayıt yenileme ve/veya ders seçim günleri;

7.yarıyıl ve üstü öğrenciler 16-17 Eylül 2019 Pazartesi-Salı

5.yarıyıl ve üstü öğrenciler 18 Eylül 2019 Çarşamba

3.yarıyıl ve üstü öğrenciler 19 Eylül 2019 Perşembe

1.yarıyıl ve üstü öğrenciler 20 Eylül 2019 Cuma

Eczacılık Fakültesinin 9. yarıyıl ve üstü öğrencileri 16 Eylül 2019 Pazartesi; 7. yarıyıl ve üstü öğrencileri 17 Eylül 2019 Salı; diğer öğrencileri ise yukarıdaki sıralamaya tabidir.

Ön lisans programlarında kayıt yenileme, “Kayıt Yenileme Haftası” süresince ilgili birim tarafından belirlenen ve ilan edilen programa göre yapılacaktır.

Enstitülerde kayıt yenileme ve ders seçim işlemleri, “Kayıt Yenileme Haftası” süresince yapılacaktır.

Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı öğrencileri; https://anasis.anadolu.edu.tr sistemine girerek “Öğrenci İşlemleri” menüsünün altındaki “Kayıt İşlemleri” ilgili periyot seçeneğini kullanarak veya ilgili birimin öğrenci işleri aracılığıyla kaydını yeniletmek zorundadır.

ÖNEMLİ UYARILAR

* Mobil web sitesinden (cep telefonlarından) kayıt yenileme hizmeti verilmemektedir.

* Seçtiğiniz dersin grubunu değiştirmek için 'Açılan Dersler' panelinde dersin diğer grubunu seçmeniz yeterlidir. Bu durumda üzerinizdeki ders otomatik olarak bırakılıp yeni ders yüklenecektir.

* “Anadolu Üniversitesi Akademik Danışmanlık Yönergesi”ne göre “Ekle-Sil Haftası”nın sonuna kadar Akademik Danışmanınız ile yüz yüze görüşerek ders seçim onayı almanız ve ders seçim onayı verilen belgenin önlisans/lisans programları için 2 kopya, lisansüstü programlar için ise 3 kopya çıktısını alıp imzalayarak akademik danışmanınıza imzalatmanız gerekmektedir. Aksi takdirde ders seçim işleminiz tamamlanmamış kabul edilecektir.

AÇIKÖĞRETİM KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Editör: Haber Merkezi