AÖF sınav sonuçları, sınava giren öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi bahar dönemi sınavları online olarak düzenleniyor. Sınavların bir kısmı 10-11-12 Nisan 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi. 3. ve 4. yarıyıl sınavları ise bugün sona eriyor. Peki, AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? İşte yaşanan gelişmeler...

AÖF SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

AÖF sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Açıklandığı an sitemizde olacak.

Anadolu Üniversitesi 2. ve 6. yarıyıl sınavları 10-11 ve 12 Nisan tarihleri arasında, 4. ve 8. yarıyıl ders sınavları ise 17-18 ve 19 Nisan tarihleri arasında yapıldı. Sınav sonuçları açıklandığında anadolu.edu.tr adresinden e-devlet veya öğrenci şifresiyle giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.

AÖF SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Anadolu Üniversitesi tarafından 10, 12 Nisan tarihlerinde 2 ve 6 yarıyıl dersleri, 18-19 Nisan tarihlerinde ise 4, 8'ince yarıyıl sınavları tamamlanıyor. Anadolu Üniversitesi bahar dönemi ara sınav sonuçları anadolu.edu.tr adresinden e-devlet veya öğrenci şifresiyle giriş yapılarak sorgulanabilecek fakat AÖF sınav sonuçları açıklanma tarihi henüz belli olmadı… 

AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ?

Anadolu Üniversitesi, aldığı karar ile birlikte 2019-2020 eğitim yılından beri ders geçme başarı notu alt sınırını 35 olarak belirledi. Sorumlu oldukları derslerden 35 ve yukarısını olan öğrenciler başarılı bir şekilde dersi tamamlamış olur.

Harf notu sisteminde ise AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer nottur. CD, DC ve DD harf notuna sahip öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise bu dersleri geçmiş sayılır. Ancak GNO (Genel Not Ortalaması) 2.00'ın altında olan adaylar bu dersleri tekrar almak zorundadır.

AÖF BAHAR DÖNEMİ ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

AÖF bahar dönemi ara sınavlarında adaylara 30 soru için 40 dakika süre veriliyor. 17 lisans programında açık uçlu soru sorulurken, önlisans sınavlarında çoktan seçmeli sorular yöneltilir. Sınavlar kişiye özel olarak oluşturulurken, sınav esnasında yalnız bulunmak ve soruları kaynaksız cevaplamakla öğrenciler yükümlüdür.

Sınav esnasında bir sonraki soruyu görme gibi normal sınav akışı işlemleri dışında, tarayıcı kapatma, sayfayı yenileme, sayfada geri tuşuna basma, tam ekrandan çıkma gibi herhangi bir işlemin yapılması sistem tarafından anormal bir aktivite olarak tespit edilir ve uyarı verilir. Uyarının ardından öğrencinin sınavı sonlandırabilir.

 

Editör: Haber Merkezi