Hafta sonu gerçekleşen AÖF bahar dönemi final sınavının ardından, on binlerce öğrenci sınav soru ve cevaplarınının yayınlanmadına odaklanmıştı. Önceki dönem sınav soru ve cevaplarının, sınavın ertesi günü yayınlanmasının üzerine, bu sınavda da beklenti o yönde oldu. Bu cumartesi ve pazar günü sınava giren öğrenciler, pazartesi erken saatlerden itibaren AÖF sınav soru ve cevapları bugün yayınlanır mı? araştırması yapıyordu. İşte, AÖF bahar dönemi final sınavı hakkındaki ayrıntılar.

AÖF sınav soru ve cevapları yayınlandı

Anadolu Üniveristesi, Açıköğretim Fakültesi, bundan önceki gerçekleşen sınavlarda, sınav soru ve cevaplarını en geç 3  gün içinde yayınlıyordu. Ancak, bu sınavdan bir önce gerçekleşen AÖF bahar dönemi vize snavının ertesi günü sınav soru ve cevaplarını mobül uygulama üzerinden yayınlamıştır. Bu defa da aynı süreç ilerledi ve AÖF, sınav soru ve cevaplarını mobil uygulama üzerinden yayınladığını duyurdu. Sınav soru ve cevaplarının masaüstünde yayınlanmasının ise, öğleden sonra saatlerinde gerçekleşmesi bekleniyor.

AÖF sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖF sınav sonuçlarının açıklanması sürecinde önceki dönemler baz alındığında, AÖF bahar dönemi final sınav sonuçlarının önümüdeki 10 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Ancak, 31 Mayıs'tan itibaren resmi tatile girilmesi endeniyle, bu sefer sınav sonuçlarının açıklanmasının 10 günü geçebileceği tahmin ediliyor.

Açık uçlu sınavlar hangi bölümlerde uygulanıyor?

Anadolu Üniversitesi tarafından alınan karar göre, bazı bölümlerde açık uçlu sınav yapılacağı bilgisi verilmişti. Peki, Açık uçlu sınavlar hangi bölümlerde uygulanıyor? İşte, o bölümler...

İKTİSAT PROGRAMI
İktisadi Büyüme

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PROGRAMI
Termal ve SPA Hizmetleri

FELSEFE PROGRAMI
Çağdaş Felsefe- II

SOSYOLOJİ PROGRAMI
Türk Sosyologları

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMI
Çağdaş Türk Romanı

TARİH PROGRAMI
Hukuk Tarihi

Bu sınav sisteminde de önceki sınavlarda uygulanan not verme kuralları aynı şekilde uygulanacktır. Ancak, klasik sorularda sınavı hazırlayan ve değerlendiren hocalara önelik, not isteme, özel not yazma, hakaret ve küfür içerikli yazı yazanlara hukuki işlem ile birtakım yaptırımlar uygulanacaktır. Açık uçlu sorulara verilen yanıtlarda, test sınavlarındaki gibi dört yanlışın bir doğruyu götürme uygulaması yoktur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi