AÖL 2021 ek sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. Lise mezunu olmak isteyen adaylar AÖL sınavlarına katılım sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından AÖL ek sınavları da Ağustos ayında online olarak gerçekleştirildi. Peki AÖL ek sınav sonuçları açıklandı mı? AÖL ek sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

AÖL SONUÇ ÖĞRENME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Açıköğretim Lisesi ek sınavlar Ağustos ayı içerisinde gerçekleşti. AÖL ek sınav sonuçları için gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevrilmişti. AÖL ek sınav sonuçları http://aol.meb.gov.tr/ üzerinden yayınlanacak fakat resmi açıklamadan önce kredi notu öğrenilebiliyor. Adayların öncelikle AÖL sistemine kullanıcı bilgilerini girerek erişim sağlaması gerekiyor. AÖL ek sınava girmeden önce kredi notunu not eden öğrenciler şuan başarılı dersler bölümüne girerek ek sınav sonrası yeni puanını görebiliyor.

aöl

AÖL EK SINAV NEDİR?

AÖL ek sınavlar, her yıl 3 dönemde yapılan dönem sınavları haricinde MEB tarafından ekstra olarak gerçekleştirilen sınavlardır. Bu sebeple AÖL ek sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın iş takviminde açıklanmaz ve duyurulmaz.

Editör: Haber Merkezi