AÖL sınavlarında herkes geçmiş mi sayılacak? sorusu son günlerde açık lise sınavlarına katılanlar arasında sıkça sorulup araştırılıyor. Söylentiye göre, bu dönem açık lise sınavına giren herkes otomatik olarak sınavları vermiş sayılacak. Peki, bu söylenti gerçek mi? MEB’den bir açıklama geldi mi? Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Ayrıntılar haberimizde…

AÖL SINAVLARINDA HERKES GEÇMİŞ Mİ SAYILACAK?

Açık öğretim lisesi 2. Dönem sınavları 25-26 Temmuz tarihinde on binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşmişti. Sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş devam ederken, hem sosyal medyada hem de halk arasında pandemi nedeniyle sınavda herkesin otomatik olarak geçeceği söylentisi yayılmaya başladı.

Ancak konuyla ilgili olarak resmi makamlardan bir açıklama yapılmadı. Bu durumda sınavda herkesin geçeceği söylentisi gerçeği yansıtmıyor.

Ancak ilerleyen saatlerde konuya dair bir gelişme olursa turkgun.com’da bulabilirsiniz…

AÇIK LİSE SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖL sınav sonuçları için değerlendirme süreci, Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek.

AÖL sınav sonuçları 17 Ağustos’ta ilan edilecek. Değerlendirme sürecinin tamamlanmasının ardından sonuç bilgileri, kurumun resmi internet sitesi üzerinde bulunan öğrenci giriş ekranından öğrenilebilecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ EDİLMESİ 

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne yapılacaktır.

Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Ortak Sınavlaraİtiraz WEB sayfasına http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18 adresinden ulaşabilirsiniz.

Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır. Sınavlarla ilgili olarak yapılacak tüm iş ve işlemler Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ilan ettiği esaslara göre yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi