AÖL sonuçları açıklandı!  6-7 Nisan 2019 tarihinde Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınavlarına giren yüz binlerce öğrenci AÖL sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyordu. MEB iş takivime göre ise, Açık Öğretim Lisesi 2. dönem sınav sonuçları 30 Nisan Salı günü açıklanacaktı. Ancak, süpriz bir şekilde MEB sonuçların bugün açıkladığını duyurdu. Şu saatlerde yüz binlerce öğrenci AÖL sonuçlarını öğrenmek için araştırma yapıyor. AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından şimdi öğrenciler, 3. dönem kayıt yenileme ve ders seçme işlemlerinin ne zaman yapılacağına dair merak içine girdiler. Peki, AÖL sınav sonuçları nereden öğrenilir? AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemi ne zaman yapılacak? İşte, MEB AÖL sonuç sorgulama ekranı ve AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemi ne zaman yaplacak? sorusunun yanıtı...

MEB AÖL sonuç sorgulama ekranı

6-7 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen AÖL 2. dönem sınav sonuçlarını buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.

AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemi ne zaman yapılacak?

MEB'den yapılan açıklamaya göre; 3. dönem yenilemeleri 2 Mayıs - 14 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır.

AÖL 3. DÖNEM SINAV TAKVİMİ NE ZAMAN?

2018-2019 iş takviminde yer alan bilgiye göre, AÖL 3. dönem sınav takvimi şu şekilde:

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı III. dönem kayıt yenileme işlemleri: 02 - 14 Mayıs 2019

3. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin açılması: 02 Mayıs 2019

3. dönem ders seçme ve sınav merkezi güncellemesinin kapatılması: 14 Mayıs 2019

3. dönem sınav giriş yerlerinin internette yayınlanmaya başlanılması: 03 Temmuz 2019

AÖL SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ

AÖL Sınav sonuçları resmi web sitesi (http://www.aol.meb.gov.tr/) adresinden duyurulmaktadır. Öğrencileröğrenci no ve şifreleri ile sisteme girerek sınav sonuçlarını öğrenebilmektedirler.

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının (www.aol.meb.gov.tr) internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle "Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne" yapılacaktır. Bu konudaki itirazlar için Açık Öğretim Lisesine başvurmayınız.

Editör: Haber Merkezi